Ha wlasnie sie dowiedzialem co "ruscy " zrobili przy kulach nizej artykul z szymiec.pl =====>
"Przed tą konkurencją doszło do małego incydentu.
Savickas i Virastyuk zachowali sie nie fair play. Wiedząc, że to konkurencja Jarka, który może wedrzeć sie do czołówki, postanowili pokrzyżowac plany naszemu zawodnikowi. Przekonali bowiem sędziów, aby kule ładować bez pasów. W tej konkurencji gruby pas technicznemu zawodnikowi pomaga, ale nie można go zabronić, ponieważ chroni newralgiczny punkt ciała jakim jest kręgosłup. Nigdy jeszcze tak się nie zdarzyło, aby zabroniono użycia pasa w tej konkurencji. Sędziowie zgodzili się. Wiadomo, że w tej konkurencji ułatwione zadanie mają zawodnicy z dużymi brzuchami, tacy właśnie jak Virastyuk i Savickas. Manewr ten okazał się szczęśliwy tylko dla Savickasa, który zajął czwarte miejsce. Virastyuk się przeliczył i był ostatni.
Jarek powiedzial: "Ja niestety, bez pasa nie chciałem ryzykować kontuzji, stąd dopiero ósme miejsce. Brak pasa przeszkodził także Bergmanisowi, który był ostatni. Jestem już w tym sporcie tyle lat i jeszcze nigdy nie wykonywałem tej konkurencji bez pasa. To jest po prostu niebezpieczne dla zdrowia. Sędziowie, którzy też przecież są byłymi zawodnikami, powinni o tym wiedzieć. Jestem wkurzony, bo z pasem mogłem być bardzo wysoko i nawiązać kontakt z czołówką. Będę jednak walczył dalej "
A to ciekawe czego oni tam nie wymysla

If you are a feyenoord fan, surrender or you die -- AJAX AMSTERDAM NA ZAWSZE
-------------------------------------------------------------------------------------

Założyciel mafii Strong Man i zastęca szewa mafii
[][]----[][] STRONG MAN [][]----[][]