Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1009
nie slyszeliscie o aferze z odzywkami weidera seri giant....mass, tam sypali sam cukier, dlatego waga rosla, bo dziennie sie pilo poltora litra takiej odzywki....a co do mleka to czlowiek nic z niego nie przyswaja, dlatego spozywa sie tylko przetwory mleczne a nie mleko!
Szacuny
167
Napisanych postów
4456
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
65793
Ludzki organizm nie przyswaja nic z mleka? Jakies nowiny to chyba sa, masz dostep do jakichs zrodel opisujacych to? Bardzo mnie to ciekawi.
pozdrawiam Logan
"Posrod zwyczajnych chwil, budzic sie rano ze spokojem - zwykle marzenie moje. W sumie, swiata wcale zmieniac nie chce, to bylo by szalenstwem dlatego juz nie mysle o tym wiecej.[...]Usmiecham sie, bo umiem wybrac, mam swiadomosc, pelny wolnosci, nie jak zaprogramowany robot"
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1009
nowiny to raczej nie sa bo czytalem o tym z 5 lat temu, bylo w czasopismach medycznych,potem w internecie, ale teraz nic konkretnego nie znalazlem. Z tego co bylo napisane, to mleko daje cos ale tylko noworodkom i to mleko od matki. Ale nawet jak miales kiedys kota, ja mam , i dasz mu mleka to jak sie zesra to jego gó**o bedzie rzadkie i smierdzace. Tam bylo napisane ze ludzki organizm nic z czystego mleka nie przyswaja, tylko z przetworow mlecznych, chodzilo cos tam o kazeine. Poza tym bylem u lekarza sportowego, jakiegos doktorka, prywatnie, on ustawil mi diete, i zadnego mleka tam nie ma i jeszcze jedno - mowi ze te odzywki to maja w skladzie takie rzeczy ktore wogole nie istnieją.....powiedzial mi ze najlepsze dla czlowieka jest bialko pochodzenia roslinnego, i mysle ze to fakt bo ludzie nie sa w zasadzie miesozercami, analizujac ich zeby i predyspozycje do polowania, sa raczej zbieraczami...oprocz tego robie sobie raz w miesiacu w tej poradni wlew dozylny z aminokwasow, a we wrzesniu pojade na deca i zobacze czy bylo warto......pozdrawiam
Szacuny
29
Napisanych postów
3448
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
57050
tuko - naprawde mi Cie szkoda ... tym bardziej, ze trafiles na jakiegos szarlatana ktory wyciaga od Ciebie kase ... co do mleka to problemem nie jest kazeina tylko laktoza - niektorzy z nas nie wytwarzaja odpowiedniego enzymu niezbednego do trawienia tego cukru i najnormalniej w swiecie nie moga spozywac tego produktu (zdolnosc wytwarzania enzymu niezbednego do trawienia laktozy zanika wraz z wiekiem) ... co do bialka roslinnego ... no coz - jako material budulcowy (do budowy miesnia) ustepuje bialku zwierzecemu ... powod jest niezwykle prosty ... w skladzie aminokwasowym bialka roslinnego brak jest zazwyczaj kilku aminokwasow egzogennych - czyli takich ktorych organizm nie jest w stanie sam zsyntetyzowac i musza byc one dostarczone do organizmu z zewnatrz ... w bialku zwierzecym wystepuja wszystkie niezbedne aminokwasy - w tym egzogenne.
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1009
spice, byc moze ten lekaz to jakis kolejny pielegniarz jakich u nas nie brakuje, a ty tak wogole jestes po jakiejs medycynie czy poprostu czytasz duzo FLEXOW?