Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Kick Boxing

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4195

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 936 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 22642
Ja bym wybral kick

"Bycie przygotowanym do wojny jest najlepszym sposobem zachowania pokoju"

"Bycie przygotowanym do wojny jest najlepszym sposobem zachowania pokoju"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Olimpijska WTF tez jest z kontaktem na glowe, tyle ze noznym. Rece
tylko na korpus. Gdzieniegdzie w Polsce niektorzy kombinuja wersje dla
dzieci bez kontaktu na glowe (nawiasem mowiac za granica nie ma tych
ograniczen, tam KO jest we wszystkich kategoriach wiekowych...).

Nawiasem mowiac obie wersje maja swoje mocne strony jako sport, ale ja
tez preferuje te "czterokonczynowe" odmiany TKD.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Kask ZASŁUŻONY
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 3395 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 21099
TAk, tak wlasnie ta WTF to dla dzieci do 12 lat sie nadaje kontakt na glowe tylko nogami. Wiec jak masz powyzej 12 lat to zapomnij o tym. Pomylilem sie piszac ze nie ma kontaktu na glowe jest tylko nozny

On nie jest taki woli mięso niz buraki.
Wasz
czytelnik dzialu ...

Nie spij, bo ci garnek zlota podrzuca.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja trenuje Taekwondo i polecam ci je bo tam nauczysz się dobrze uderzać nogami. Nigdy nie widziałem treningu kicka ale z tego co tu piszą jest ponoć skuteczny. Ja polecam Taekwondo bo wiem że tam nauczysz się walczyć.

Pozdrawiam

Tylko trening czyni mistrza.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
e-lite Moderator
Ekspert
Szacuny 3607 Napisanych postów 36619 Wiek 43 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 261224
Niestety, doszła mi masa wykładów. Muszę zrezygnować z jednego na rzecz drugiego (siłownia/TKD). Wybrałem siłownie, poprawie siłę, kondycję i za rok wystartuje na treningi TKD. Teraz musi mi wystarczyć jedynie rozciąganie we własnym zakresie. Hmm... ciągnie jak cholera do treningów, w szczególności do sparingów, bo na ulicy raczej takiego doświadczenia nie zdobędę no ale cóż... edukacja ważniejsza!

Pozdro

Acceess Peace
Wojtas 2002
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 140 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 1374
No coz, ja zrezygnowalem z silowni na rzecz TKD i nie zaluje. Jak za duzo masy zlapiesz to bedzie Ci tylko trudniej. Cwicz raczej lzejszymi ciezarami, za to wiecej serii i powtorzen. Wzmacniaj grzbiet, krzyz, biodra i nogi.

"Silnym jest ten, kto zwycieża innych. Wielkim ten, kto zwycięża siebie".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
"Ja polecam Taekwondo bo wiem że tam nauczysz się" - jak na ulicy obrywać po ryju
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 140 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 1374
Ty fanatyk, jak rozumiem miales nie raz mozliwosc sparowac z TKD tak? I to jak rozumiem full contact tak?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
e-lite Moderator
Ekspert
Szacuny 3607 Napisanych postów 36619 Wiek 43 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 261224
Ok Theli, nie mam zamiaru rozwijać za bardzo swej masy. Cały czas będę jechał treningiem na siłę i rzeźbę.

Pozdro!

Acceess Peace
Wojtas 2002
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
"I to jak rozumiem full contact tak?" - a pare razy miałem jak ty to nazywasz full contakt ale wrażenia na mnie ten balet nie robi.Nie wypowiadam się o czymś z czym nie miałem doczynienia.A jako młodszy to wogule te g**** 3 latka trenowałem i wiem że to był czas stracony.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Co z bjj wrocław?

Następny temat

AZS

Spalanie
Polecane artykuły