Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Olimpijska WTF tez jest z kontaktem na glowe, tyle ze noznym. Rece
tylko na korpus. Gdzieniegdzie w Polsce niektorzy kombinuja wersje dla
dzieci bez kontaktu na glowe (nawiasem mowiac za granica nie ma tych
ograniczen, tam KO jest we wszystkich kategoriach wiekowych...).
Nawiasem mowiac obie wersje maja swoje mocne strony jako sport, ale ja
tez preferuje te "czterokonczynowe" odmiany TKD.
Szacuny
32
Napisanych postów
3395
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
21099
TAk, tak wlasnie ta WTF to dla dzieci do 12 lat sie nadaje kontakt na glowe tylko nogami. Wiec jak masz powyzej 12 lat to zapomnij o tym. Pomylilem sie piszac ze nie ma kontaktu na glowe jest tylko nozny
On nie jest taki woli mięso niz buraki.
Wasz
czytelnik dzialu ...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja trenuje Taekwondo i polecam ci je bo tam nauczysz się dobrze uderzać nogami. Nigdy nie widziałem treningu kicka ale z tego co tu piszą jest ponoć skuteczny. Ja polecam Taekwondo bo wiem że tam nauczysz się walczyć.
Szacuny
3607
Napisanych postów
36619
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
261224
Niestety, doszła mi masa wykładów. Muszę zrezygnować z jednego na rzecz drugiego (siłownia/TKD). Wybrałem siłownie, poprawie siłę, kondycję i za rok wystartuje na treningi TKD. Teraz musi mi wystarczyć jedynie rozciąganie we własnym zakresie. Hmm... ciągnie jak cholera do treningów, w szczególności do sparingów, bo na ulicy raczej takiego doświadczenia nie zdobędę no ale cóż... edukacja ważniejsza!
Szacuny
0
Napisanych postów
140
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
1374
No coz, ja zrezygnowalem z silowni na rzecz TKD i nie zaluje. Jak za duzo masy zlapiesz to bedzie Ci tylko trudniej. Cwicz raczej lzejszymi ciezarami, za to wiecej serii i powtorzen. Wzmacniaj grzbiet, krzyz, biodra i nogi.
"Silnym jest ten, kto zwycieża innych. Wielkim ten, kto zwycięża siebie".
"Silnym jest ten, kto zwycieża innych. Wielkim ten, kto zwycięża siebie".
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
"I to jak rozumiem full contact tak?" - a pare razy miałem jak ty to nazywasz full contakt ale wrażenia na mnie ten balet nie robi.Nie wypowiadam się o czymś z czym nie miałem doczynienia.A jako młodszy to wogule te g**** 3 latka trenowałem i wiem że to był czas stracony.