Szacuny
0
Napisanych postów
140
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
1374
Fanatyk, uzupelnij profil. No coz... racje przyznaje w jednym: nie kazdy styl kazdemu musi odpowiadac. Ty sie odnajdujesz w tym co cwiczysz a ja w TKD. Co do straty czasu to sadze ze o ile o skutecznosci moznaby dyskutowac dlugo i namietnie (i bez zadnych konstruktywnych wnioskow) o tyle podstawy do trenowania innych stylow TKD daje fenomenalne.
"Silnym jest ten, kto zwycieża innych. Wielkim ten, kto zwycięża siebie".
"Silnym jest ten, kto zwycieża innych. Wielkim ten, kto zwycięża siebie".
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
fanatyk dobrze gada to jest balecik i wyciąganie kabsy od dzieciaków których g**** uczycie .Box to jest coś . a wogóle jak nigdy sie jakos nienapier... to licz że kick box czy to drugie to zmieni . a tak na marginesie to czemu Saleta przeszedł na box(w sumie to pewnie dla capony)
Szacuny
2
Napisanych postów
509
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
7912
Myśle że najlepiej będą pasowały tu słowa jednego z forumowiczow niesty niepamietam kogo że:"zawsze wygrywa człwiek a nie styl" wiec pujdź tu i tu zobacz gdzie co ci sie bardziej podoba i będziesz chcial cwiczyć przez X lat,i nie znudzi ci sie po 2 lub 3 latach.
Mimo to jeśli chcesz zostać typowym barowym rozp*****laczem i szybko sie tego nauczyć sugerował bym kica.
Szacuny
123
Napisanych postów
34575
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
195972
A ja tam zacytuję siebie, bo mi te zdanie tak fajnie kiedyś na forum wyszło:
"Nie wbijesz gwoździa kawałkiem drewna"
Jak wiadomo do wbijania gwoździ są potrzebne narzędzia. Najlepszy do tego jest młotek. Młotkiem z kolei też trzeba się posługiwać. Nie wbijesz gwoździa nieodpowiednim narzędziem, tak samo jak nie wygrasz walki używając nieodpowiedniego stylu.
Wygrywa człowiek, ale zawsze trzeba pamiętać, że używa on do walki jakiegoś stylu
Doradca w działach: Mieszane sztuki walki - MMA i Style tradycyjne "Należy być silnym jak lew, a zarazem szlachetnym jak kwiat. Poprzez trening można dotrzeć do bram niebios."- Sosai Masutatsu Oyama
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Da się wbić ale nie małym kamyczkiem.Więc karate jak widzisz twój przykład jest bez sensu.A sam dobrze wiesz że czy ci się to podoba czy nie są lepsze i gorsze sztuki walki i nic na to nie poradzisz.
Szacuny
123
Napisanych postów
34575
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
195972
fanatyk2: SOG Jako pierwszy zrozumiałeś o co mi chodzi. I takie właśnie było moje przesłanie No może nie jako pierwszy, ale jako pierwszy napisałeś na forum jak to interpretujesz
Doradca w działach: Mieszane sztuki walki - MMA i Style tradycyjne "Należy być silnym jak lew, a zarazem szlachetnym jak kwiat. Poprzez trening można dotrzeć do bram niebios."- Sosai Masutatsu Oyama
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
Szacuny
32
Napisanych postów
3395
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
21099
Styl jest tak samo wazny jak czlowiek. Styl jest narzedziem w rekach czlowieka. A narzedzie jakim wladasz jest chyba wazne. Dlatego Holek nie jezdzi Fiatem 126P na rajdy. Bo by nie wygral.
Saleta przeszedl na boks dla pieniedzy i dlatego bo w kicku osiagnal juz wszystko co bylo mozna.
Theli niestety dyskutowac mozna o skutecznosci dopoki sie tego nie odczuje na wlasnej skorze. Ludzie mysla ze sa skuteczni i beda tak mysleli dopoki sami sie nie przekonaja co jest skuteczniejsze. Co do podstaw w TKD to ono nic nie daje bo podstawy w kazdym stylu sa inne.
On nie jest taki woli mięso niz buraki.
Wasz
czytelnik dzialu ...