Jiri Prochazka Instagram
Jiri Prochazka zapowiada, że jego następna walka będzie o tytuł. Wyjaśnia dlaczego odrzucił walkę z Aleksandarem Rakicem
Jiri Prochazka wierzy w to, że jego następna walka będzie o pas mistrza wagi półciężkiej UFC i dlatego odrzuca pomysł walki z Aleksandarem Rakicem.
Jiri Prochazka pełni rolę zawodnika rezerwowego na gali UFC 267 na której o pas wagi półciężkiej zmierzą się mistrz Jan Błachowicz i Glover Teixeira. Choć wszystko wskazuje na to, że nie trzeba będzie korzystać z jego usług, bo obaj panowie zrobili wagę, Prochazka wierzy, że jego następna walka będzie o tytuł, dlatego odrzuca pomysł walki z Aleksandarem Rakicem.
Jiri Prochazka"Wierzę, że moja następna walka będzie o tytuł, dlatego powiedziałem mu nie," powiedział Prochazka w Just Scrap Radio na BJPENN.com. "To był powód, to był prawdziwy powód, szansa walki o tytuł. Gdyby nie było tej szansy walki o tytuł, to walczyłbym z Rakiciem i to wszystko. Nic więcej."
Mimo, że Prochazka jest otwarty na walkę z każdym, w tym z Rakiciem, uważa, że to on zasługuje na walkę o pas w następnej kolejności, a bycie rezerwowym zawodnikiem zabezpiecza go jako kolejnego pretendenta do tytułu.
Jednak Jiri Prochazka uważa również, że Aleksandar Rakic jest lekceważący w sposobie w jaki się wypowiada, ale wie, że jest dobrym zawodnikiem.
Jiri Prochazka"Widzę w nim po prostu zawodnika, który czasami jest lekceważący , mówi nie okazując szacunku, ale nie biorę tego do siebie. Widzę go jako dobrego zawodnika, ciężko pracującego w walce. On używa bardziej swojej silnej woli i siły, aby odnieść zwycięstwo, nie tyle technik specjalnych."
Ostatecznie Prochazka chce być rezerwowym zawodnikiem i chce na żywo zobaczyć Błachowicza walczącego z Teixeirą. Mówi, że po walce wróci do treningów i będzie czekał na kolejną ofertę walki, która na pewno będzie pojedynek o tytuł.
Jiri Prochazka"To nie ma znaczenia, chcę walczyć kiedy przyjdzie na to czas. Jak mi zaproponują walkę o tytuł to będę walczył."
Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1
http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html