SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowane i smażone potrawy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3158

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 291 Napisanych postów 17217 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 86319
W jajku ugotowanym na miękko i na twardo zasadnicza różnicę odgrywa konsystencja żółtka. Jajko gotowane zbyt długo będzie miało sine żółtko. Czy jest bardziej i mniej ścięte białko jaja? Dobre pytanie Sam bym się dowiedział.

Natomiast na przyswajanie ma wpływ to, czy białka zawarte w jajach się ścieły. Surowe są bardzo kiepsko przyswajane przez człowieka.

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 536 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4756
No to jak się ugotuje jajko na miękko i żółtko ma płynną konsystencję to oznacza, że jest słabo przyswajalne dla człowieka, czyli też źle chociaż tu już chodzi o tłuszcz, a nie białko

i jak takie żółtko jest sine to jest to coś złego?

Zmieniony przez - ziomosław w dniu 2008-06-11 12:30:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Najlepiej przyswajlane bedzie bialko z jaja miedzy miekkim a twardym. Nie za krotko i nie za dlugo

Zmieniony przez - domer w dniu 2008-06-11 13:01:39

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 291 Napisanych postów 17217 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 86319
No więc jak mówi staropolskie porzekadło: "jajko na miękko to też zagadka"

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wiosła stacjonarne czy orbitrek??

Następny temat

Dieta do oceny_

WHEY premium