...
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Sluch mnie doszly, ze podobno zaczal trenowac Sambo od jakiejs przegranej walki wlasnie z sambista - ale nie wiem na ile to jest wiarygodna historia.
Moderator dzialu Grappling
Luta Livre Poznan Team
...
Napisał(a)
Calkiem niezle te filmiki, szczegolnie ten ostatni.
Luta Livre Poznan Team
...
Napisał(a)
ja tam za mocny w tym nie jestem ale te nazwy to chyba nie sa rosyjskie?
pozdr. bronson
pozdr. bronson
pozdr. bronson
...
Napisał(a)
nazwy sa japonskie a rzuty jak na moj gust to po prostu judo,czemu to sie niby sambo ma nazywac? bo spodni nie maja?
quidquid latinum dictum est, altum viditur
...
Napisał(a)
A jest powiedziane z czego sambo sie wywodzi (np. z judo)?
pozdrawiam
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Sambo - odmiana sportowej walki wręcz zbliżona do judo i zapasów. Nazwa pochodzi ze skrótu słów rosyjskich: sam(ozaszczita) + b(iez) + o(ruża) - "samoobrona bez broni". Sambo wywodzi się z Rosji lat 30. XX w. Jest kompilacją ludowych form walk, takich jak: gruzińska cidaoba, azerbejdżański gjules, armeńska koch czy uzbecka kuras.
Luta Livre Poznan Team
...
Napisał(a)
Ale powiem wam, ze cos kiepsko rzucaje skoro po rzucie ciezko im zachowac jaks pozycje i to na nieoporujacym partnerze. Mysle, ze judocy te rzuty robia o wiele lepiej.
pozdr. bronson
pozdr. bronson
pozdr. bronson
...
Napisał(a)
Badu. Sambo to kompilacja wymienionych przez Ciebie styli, wlasnie z judo i zapasami.
Bronson. Obecnie w judo cwiczonym wyczynowo tez malo kto zwraca uwage na kontrolowanie rzuconego partnera. Zreszta tak do konca to chyba nigdy nie dazono do takiej kontroli jak np w Bjj.
Paweł Ziółkowski
Żiu-żitsu znaczy Miękka Sztuka, jesteśmy mięczakami którzy leją twardzieli.
Bronson. Obecnie w judo cwiczonym wyczynowo tez malo kto zwraca uwage na kontrolowanie rzuconego partnera. Zreszta tak do konca to chyba nigdy nie dazono do takiej kontroli jak np w Bjj.
Paweł Ziółkowski
...
Napisał(a)
A czy oprucz rzeczy typowych z judo, sa tam jakies kopniecia i uderzenia? I czy jest to wogle skuteczny system.
Moze ktos z Was sparowal z kims trenujacym sambo?
pozdrawiam
Moze ktos z Was sparowal z kims trenujacym sambo?
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Jest skuteczny. W wersji sportowej uderzen nie ma.
Paweł Ziółkowski
Paweł Ziółkowski
...
Napisał(a)

Na zdjeciu sambista Oleg Taktarov. Wygral UFC6 i jest calkiem niezly, ale tez kilka walk przegral, miedzy innymi z Renzo w MARS.
Luta Livre Poznan Team
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!