SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Dylemat

temat działu:

Baza klubów Sztuk Walki

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1151

Nowy temat Dział zamknięty
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11184 Napisanych postów 52125 Wiek 33 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyc, że przeczytałem wszystkie ciekawe, pomocnicze artykuły co do wybrania sztuki walki. Niestety niewiele mi to pomogło. Chciałbym usłyszec Waszą opinię, a więc mam 16 lat, ważę około 67kg i mierzę mniej więcej 185 cm. Jak sami zauważacie waga nie jest zbyt proporcjonalna do wzrostu. W moim miejscu zamieszkania "stacjonują" następujące sztuki walki: Judo, Taekwondo WTF, Muay Thai i Karate Kyokushin z tego co wiem. Co do mojej budowy chciałbym jeszcze dodac, że mam długie nogi co wydaję mi się skłaniało by bardzie ku Tkd, ale lubie także zapasy i w domu boksowac sobie w worek. Zapytacie pewnie po co mi to? Otóż dla własnej satysfakcji, nie mam zamiaru iśc na jakieś tkd, albo coś innego i po kilku latach sapac do każdego. Nie pasjonuje mnie coś takiego. Zamierzam cwiczyc dla własnej satysfakcji, oraz jak już wcześniej nadmieniłem bardziej zależy mi na przekonaniu kolesia, że nie warto się ze mną bic. Machnięcie mu przed twarzą z półobrotu też może go zniechęcic, ale nie zawsze. Wiem, że trudna sprawa. Właściwie nic specjalnego nie wyjaśniłem. Jednak będe wdzięczny za każdą pomoc-odpowiedź.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1430 Wiek 34 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 16860
Moim zdaniem MT.

Semper Fidelis.
Wielka Polska na wieki!

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 224 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7140
Witam!
Na wstępie to że masz nieproporcjonalną wagę do wzrostu to nic nie znaczy. Jesteś młody, rośniesz, a waga przychodzi z czasem i jest duża szansa że wszystko się szybko unormuje.
Co do podanych przez ciebie SW to oczywiście wybrałbym MT a dlaczego to sprawdź sobie w moim profilu. To tak ogólnie...
Prawda jest jednak taka, że walczy człowiek a nie styl i zawsze staram się to podkreślać! To że ktoś trenuje Kung Fu, Karate czy Aikido nie oznacza że nie może wygrać z osobą trenującą MT- może ją roznieść na strzępy. Dużo będzie zależało od ciebie, od tego jaki będzie twój stosunek do treningów i jak bardzo będziesz chciał. Nie mniej ważne od tego co będziesz ćwiczył jest to, u kogo będziesz to robił! Dobry trener potrafi nawet ze stosunkowo łagodnej i miękkiej sztuki stworzyć zabójczą bróń, a słaby może z twardego muay thai zrobić zabawę dla dzieci. Osoba trenera jest moim zdaniem pierwszym kryterium którym powinieneś się kierować. Ważna jest również częstotliwość treningów, atmosfera na sali i to, czy zawodnicy danego klubu biorą udział w rywalizacji sportowej. To co będziesz trenowac musi przede wszystkim ci się podobać, bo jeśli będziesz musiał się zmuszać do pójścia na tren to długo tak nie pociągniesz. W większości sekcji pierwsze zajęcia są free więc możesz przejść po kilku i zobaczyć gdzie będzie ci się najbardziej podobało. Ale oczywiście polecam rozpoczęcie od sekcji taja he he!

Powodzenia!

Si vis pacem, para bellum!

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11184 Napisanych postów 52125 Wiek 33 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Ok dziękuję Wam, a zwłaszcza Tobie RadomirMT za wyczerpującą wypowiedź;) Chyba się dostosuje. Pierwszy trening we wtorek. Pozdro
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 110 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1075
polecam MT :P
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Dział zamknięty
Poprzedni temat

Obóz zimowy Akademii Yiquan - styczeń 2009

Następny temat

Treningi Street Boxingu

electro
Polecane artykuły