W poniedziałek byłem pierwszy raz na siłowni. Trenowałem dość intensywnie, zakwasy mam do dzisiaj (czwartek rano) i od tamtej pory mam ciemny mocz. Czytałem, że to z odwodnienia, ale on się utrzymuje już trzeci dzień. Czy to nadal może być odwodnienie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Przyczyn takiego koloru moczu może być kilka a pijesz odpowiednią ilość wody? Jeden trening i potem już żadnego wiecej? Jak z jedzeniem możliwe że jakiś składnik pokarmowy powoduje ciemniejsze zabarwienie moczu. Jakieś inne dolegliwości tej natury- pieczenie/swedzenie/wysypka etc.?
Gdy wyjmiesz zawleczkę, granat przestaje być twoim przyjacielem...
...
Napisał(a)
Wydaje mi się, że piję normalną ilość wody. Jeden trening. Przez dwa dni jadłem na obiad pierogi z wiśniami. Żadnego pieczenia, swędzenia, złego samopoczucia, etc.
...
Napisał(a)
A jak masz trening rozpisany tylko jeden na cały tydzień?
Możliwe że to tylko chwilowe, generalnie kolor moczu nie jest stały przez cały czas zależy od wielu czynników i w dużej mierze tego co spożywamy i ile pijemy. Jesli jest brunatny może to być oznaka jakiejś choroby lub problemów z nerkami. Jeśli ciemny odcień się utrzyma dłużej i jest dla Ciebie niepokojący skonsultuj się z lekarzem, wtedy ewentualnie zleci badania moczu. Pozdr
Możliwe że to tylko chwilowe, generalnie kolor moczu nie jest stały przez cały czas zależy od wielu czynników i w dużej mierze tego co spożywamy i ile pijemy. Jesli jest brunatny może to być oznaka jakiejś choroby lub problemów z nerkami. Jeśli ciemny odcień się utrzyma dłużej i jest dla Ciebie niepokojący skonsultuj się z lekarzem, wtedy ewentualnie zleci badania moczu. Pozdr
Gdy wyjmiesz zawleczkę, granat przestaje być twoim przyjacielem...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!