Szacuny
7
Napisanych postów
189
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
13176
Witam.Moje pytanie jest nastepujace.Czy mozna uzywac np.kremu z wysokim filtrem na miejsce ,ktore nie chcemy opalic.Chodzi mi o tatuaz .Mam swiezo zrobiony (2tygodnie)i nie chciałbym go narazac bezposrednio na opalanie.Pozdrawiam i czekam na odpowied.
Szacuny
3
Napisanych postów
1072
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
13853
Plamy będą pewnie nie ma sensu chodzi na solarium teraz odczeka jeszcze z 3tyq
Codziennie patrzysz w lustro i myślisz sobie ;moje łapy są za małe, muszę być większy, muszę poszerzyć plecy...Nie stoisz i nie czekasz, aż wszystko zmieni się samo. Ruszasz dupę i robisz coś w tym celu.
Szacuny
7
Napisanych postów
106
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1306
Nawet jeśli posmarujesz tatuaż wysokim filtrem narazisz go na nagrzanie promieniami UV co spowoduje zwiększoną cyrkulację krwi a co za tym idzie, mikroskopijne przemieszczanie się cząstek farby i rozmycie tatuażu. Wstrzymaj się z opalaniem jeszcze kilkanaście dni, a potem posmaruj tatuaż filtrem bądź zaklej kawałkiem gazy, nie przyciskaj, niech powietrze ma swobodny dostęp.
Zmieniony przez - lil_jutka w dniu 2007-10-06 14:33:30
I keep fighting for things that nobody can copy or break and that I can't give or show to anyone.
Szacuny
7
Napisanych postów
189
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
13176
ok.tylko jest problem tego typu,ze tatuaz jest na połowe pleców i do tego kolorowy.nie chce go wogole opalac i dlatego mysle nad jakims wysokim filtrem. moze byc nawet bloker 100.tylko sie zastanawiam czy to sie sprawdzi.pozdro.
Szacuny
7
Napisanych postów
106
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1306
Poczekaj aż tatuaż pokryje się nową skórą. Najlepiej to stwierdzić patrząc na skórę pod światło- jeśli się błyszczy i widoczne są nadal malutkie blizny musisz poczekać z opalaniem, a potem jakiś bloker z wysokim filtrem innej rady niema..
Btw. masz jakieś zdjęcie tattoo?
I keep fighting for things that nobody can copy or break and that I can't give or show to anyone.