Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
42
Witam,
od jakiegoś czasu podczas treningów Taekwondo (przy wymachach nogą w górę) uszkodziłem sobie wiązadło bądź scięgno znajdujące się w tylnim mięśniu uda, objawia się to w ten sposób, że podczas biegu (szczególnie sprintu), grania w piłkę, trenowania TKD szczególnie podczas kopnięc prostą nogą w górę zaczyna się duży ból w nodze przez co nie mogę trenować. Przed treningami smaruje nogę maścią rozgrzewającą. Co radzicie robić aby ból się skończył i jakie maści wybierać? Mam też drugą nie zbyt przyjemną dolegliwość strzelania,trzaskania i skrzypienia w stawach głównie kolanowych i łokciowych czy sama glukozamina wystarczy aby to naprawić?. Co należy robić aby kontuzje ustały?
Proszę o pomoc i pozdrawiam...
Szacuny
42
Napisanych postów
4230
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
26217
zawsze najlepiej....
zapytac sie o to lekarza i z nim skonsultowac problem... jezeli te mascie które stosujesz nei pomagaja to moze spróbuj sie zapytac trenera jakie mascie on by Ci doradził bo na pewno miał z tym stycznosc jak tez nei pomoga to wybierz sie do lekarza/fizjoterapeuty...
a przez okres kiedy bedziesz smarował noge tymi maciami dobrze by było gdybys oraniczył ruchliwosc tej nogi i nienadyręzał jej jeszcze bardziej..
zdr.
"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz,
kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę.
Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym,
napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider®
Szacuny
42
Napisanych postów
4230
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
26217
no to tak jak mówie...
teraz najlepiej co mozesz zrobic to wybrac sie do lekarza/fizjoterapeuty...
zdr.
"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz,
kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę.
Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym,
napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider®