Witam - kriokomora to naprawdę spoko sprawa - wiem bo byłem kilka razy. ( Ruda Śląska - Centrum Terapii Fizykalnej )
Sprawa wygląda nastepująco: wejście pojedyncze 50zł czas około 3 minuty + przed pierwszym wejściem badanie przez lekarza ok. 30 zł. Karnet 10 wejść - 300 zł.
Są pewne przeciwwskazania np. nadciśnienie, tarczyca, nadmierna potliwość, ale o tym powie lekarz na badaniu.
Ubiera się na nogi drewniane buty ( plastikowe by pękły ), skarpety, spodenki krótkie, nauszniki i maseczke na usta.
Wchodzi się najpierw niejako do przedkomory gdzie temp. jest tylko ok. -60 st.C ( ok.40sek. ), potem właściwa komora gdzie temperatura może sięgać nawet -160 st.C. Tam gdzie ja byłem było tylko - 130 st.C.
Nie wolno się pocierać bo można sobie zetrzeć skórę, jak się ktoś spoci to tak jakby się wbijały igły w skórę.

.
Po całym seansie jest ok. godziny zajęć ruchowo siłowych ( w cenie )z instruktorem i tu jest cała jazda - wszystko tak wchodzi że szok, czuje się cały czas taką euforię - naprawdę super sprawa.
Ja osobiście byłem tylko 5 razy ( kasa ), a podobno trzeba wejść 10.
Ale teraz załatwiamy z kumplami na Kasę Chorych ( tzn Fundusz Zdrowia ) i wejdziemy 10 razy.
Naprawde polecam.
pozdro
>>boban<<