...
Napisał(a)
mowi sie ze najwazniejsza jest ilosc kalori i ze 1000 kcal z czekolady to to samo co 1000 kcal z marchewki ale przecierz w marchewce jest wiecej blonnika ktory ogranicza wchlanianie w jelicie cienkim. Jakie inne czynniki oprocz blonnika sprawiaja ze jedna pokarmy wchlaniaja sie bardziej a inne mniej ? slyszalam kiedys co o stopniu rozdrobnienia i objetosci moze ktos to rozwinie ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jak oszacowano zwiększenie ilość błonnika z 18 g/dzień na 36 g/dzień spowoduje, że jakieś 100 kcal mniej będzie dostępne dla organizmu, więc w ten sposób raczej za bardzo nie podważamy tezy: "a calorie is a calorie is a calorie".
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-08-21 22:15:34
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-08-21 22:15:34
Polecane artykuły