...
Napisał(a)
Hej. Być może pytanie jak i odpowiedź na nie jest banalne ale interesuje mnie taki problem... czego dotyczą podane w tabelach wartości odżywcze? np. dla piersi z kurczaka, jeśli przed ugotowaniem waga to 200g a po 100g, według czego zatem obliczać kalorie? Thx. Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
ryż i itp. liczymy zawsze przed ugotowaniem. A mięso niektórzy liczą po ugotowaniu, ale już nie pamiętam kto tak liczył.
...
Napisał(a)
Ja tak ilcze
To proste, zalozmy wrzucasz na wage surowego kuraka np. 130g i jak ugotujesz to wrzucasz na wage i patrzysz ile wynosi po ugotowaniu.
Np u mnie na wadze 130g to 100g po ugotowaniu. Zawsze to jest jakies zaoszczedzenie czasu.
To proste, zalozmy wrzucasz na wage surowego kuraka np. 130g i jak ugotujesz to wrzucasz na wage i patrzysz ile wynosi po ugotowaniu.
Np u mnie na wadze 130g to 100g po ugotowaniu. Zawsze to jest jakies zaoszczedzenie czasu.
misiek
...
Napisał(a)
bialka bedzie wtedy wiecej procentowo, spytaj sie zakrzesia jak nie wierzysz
zmniejsza sie waga miesa po odparowaniu wody a bialka zostaje niemal tyle samo(straty zwiazane z temp.)
Zmieniony przez - k3ho w dniu 2006-03-09 09:19:29
zmniejsza sie waga miesa po odparowaniu wody a bialka zostaje niemal tyle samo(straty zwiazane z temp.)
Zmieniony przez - k3ho w dniu 2006-03-09 09:19:29
...
Napisał(a)
lekkie straty z temp. ale procentowo ginie owda a zostaje wiecej bialka,wiec wazymy przed
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
...
Napisał(a)
K3ho ale co za roznica jesli wazysz ten sam kawalek miesa co wazyles przed gotowaniem. Na to samo wychodzi rozumiesz?
misiek
...
Napisał(a)
LUKI, niby tak, zawartość bialka zostaje taka sama, ale chodzi o coś takiego np.: Ważysz kurczaka po ugotowaniu, waży np. 100 g czyli wg tabeli ma 20 g bialka i tyle sobie liczysz do bilansu , a tak naprawdę bialka jest więcej np. 30 g, bo kurczak ważyl wcześniej (przed ugotowaniem) np. 150 g
Polecane artykuły