SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ile kurczaka w kurczaku?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3374

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 40
Hej. Być może pytanie jak i odpowiedź na nie jest banalne ale interesuje mnie taki problem... czego dotyczą podane w tabelach wartości odżywcze? np. dla piersi z kurczaka, jeśli przed ugotowaniem waga to 200g a po 100g, według czego zatem obliczać kalorie? Thx. Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
btw liczymy zawsze przed ugotowaniem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 689 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 9896
ryż i itp. liczymy zawsze przed ugotowaniem. A mięso niektórzy liczą po ugotowaniu, ale już nie pamiętam kto tak liczył.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 3246 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 14357
Ja tak ilcze
To proste, zalozmy wrzucasz na wage surowego kuraka np. 130g i jak ugotujesz to wrzucasz na wage i patrzysz ile wynosi po ugotowaniu.
Np u mnie na wadze 130g to 100g po ugotowaniu. Zawsze to jest jakies zaoszczedzenie czasu.

misiek

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
luki ale zmnienia sie procentowa zawartosc bialka, wiesz ocb?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 73 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1300
trochę bez sensu, odparowywuje woda tylko, białka tyle samo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
bialka bedzie wtedy wiecej procentowo, spytaj sie zakrzesia jak nie wierzysz
zmniejsza sie waga miesa po odparowaniu wody a bialka zostaje niemal tyle samo(straty zwiazane z temp.)

Zmieniony przez - k3ho w dniu 2006-03-09 09:19:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
lekkie straty z temp. ale procentowo ginie owda a zostaje wiecej bialka,wiec wazymy przed
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
jw
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 3246 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 14357
K3ho ale co za roznica jesli wazysz ten sam kawalek miesa co wazyles przed gotowaniem. Na to samo wychodzi rozumiesz?

misiek

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 713 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 28603
LUKI, niby tak, zawartość bialka zostaje taka sama, ale chodzi o coś takiego np.: Ważysz kurczaka po ugotowaniu, waży np. 100 g czyli wg tabeli ma 20 g bialka i tyle sobie liczysz do bilansu , a tak naprawdę bialka jest więcej np. 30 g, bo kurczak ważyl wcześniej (przed ugotowaniem) np. 150 g
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mam tego dość!

Następny temat

Do marka c i kogokolwiek kto wie.

WHEY premium