SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

carbo a glukoza

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 5383

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 269 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1231
a tak sie zastanawiam czy sama glukoza nie bedzie lepsza od carbo
nie patrzac wogole na cene a patrzac na to ze w carbo mamy duzo chemii aby wzbogacic smak i aby byl kolorek

przeciez i tak wiekszosc przemian weglowodanowych prowadzi do powstania glukozy

a carbo rozni sie tym od samej glukozy ze jest w nim wegiel prosty wlasnie glukoza i dodatkowo wegle zlozone - maltodekstryny(o ile sie nie myle to pomagaja uzupelniac energie), maja one duze znaczenie? i czy warto je brac kosztem calej zbednej chemii zawartej w carbo?

ps. z czystej ciekawosci, po co jest glukoza w spozywczakach? jakie ma zastosowanie w kuchni? q;

Wpisz maksymalnie 3 linijki do 120 znaków w każdej. Podpisy są dynamiczne - jeśli gdzieś wyjeżdżasz, tutaj możesz umieścić odpowiednią informację.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 234 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 8513
Postaram sie odowiedzeć na drugą cześć pytania, odnośnie zastosowania Glukozy w kuchni.
A zatem...

*bezpośrednie spożycie i słodzenie
*słodzenie jedzenia i płynów u niemowląt
*sprzyja percepcji słodyczy i uwydatnia smak produktów

A tu już zaporzyczone z pepees.pl

"Stosuje się ją do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów, deserów, suchych mieszanek żywnościowych, napojów bezalkoholowych, wyrobów owocowo-warzywnych. Jest znakomitym zamiennikiem sacharozy w produkcji gum do żucia i gum balonowych. W produkcji wyrobów piekarskich glukoza krystaliczna używana jest jako naturalny czynnik wywołujący brązowienie i przedłużający trwałość produktów. Stanowi wyśmienite źródło pożywienia dla drożdży oraz działa jako czynnik wypełniający i strukturotwórczy. Dodatek glukozy w produkcji piwa i wina przyspiesza fermentację, korzystnie wpływa na bukiet aromatyczny wina i jego charakterystykę. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych. W przemyśle mięsnym jest składnikiem zalew do szynek."
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 269 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1231
thnx, a co z pierwsza czescia? :>

Wpisz maksymalnie 3 linijki do 120 znaków w każdej. Podpisy są dynamiczne - jeśli gdzieś wyjeżdżasz, tutaj możesz umieścić odpowiednią informację.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 234 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 8513
Carbo to chemia jak chemia, ale wątroby nie obciąża.

A wydaje mi sie że odowiedz na swoje pytanie znajdziesz w tym poście:

https://www.sfd.pl/temat237809/

Pozdrawiam
LdN
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 269 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1231
no to samej glukozie podziekujemy....

Wpisz maksymalnie 3 linijki do 120 znaków w każdej. Podpisy są dynamiczne - jeśli gdzieś wyjeżdżasz, tutaj możesz umieścić odpowiednią informację.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Glukoza i carbo niewiele się różnią indeksem glikemicznym. Carbo jest tylko smaczniejsze i mniej słodkie. A ile jest tam chemii to nie wiem

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 269 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1231
z postu ktory dal mi ldN myslalem ze spozywajac duzo glukozy mozna nabawic sie hipogliemii...

co bys polecal carbo czy glukoze? dla mnie wazny jest sklad nie smak
a jest cos takiego jak carbo bezsmakowe?

Wpisz maksymalnie 3 linijki do 120 znaków w każdej. Podpisy są dynamiczne - jeśli gdzieś wyjeżdżasz, tutaj możesz umieścić odpowiednią informację.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2453 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 37671
no chyba widzialem ale nie pamietam jakiej firmy, poszukaj

a great flame follows a little spark

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 269 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1231
jest hiteca
3kilo za 58zl
http://***********/esms2
cudownie :)

Wpisz maksymalnie 3 linijki do 120 znaków w każdej. Podpisy są dynamiczne - jeśli gdzieś wyjeżdżasz, tutaj możesz umieścić odpowiednią informację.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Wbrałbym carbo ze względu na smak

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 689 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 9896
a carbo zawiera dodatkowo witaminy.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy to mozliwe??

Następny temat

Louise L.Hay,,Mozesz uzdrowic swoje zycie"

WHEY premium