Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 4120 razy
słowa kluczowe: stawy  stawy  stawy 
Autor

Stawy stawy stawy

Eclipse21

Wysłana - 03 września 2008 23:17    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

J/w temacie, co obecnie najlepiej kupić na nienaoliwione %) stawy ?

Animal Flex? Czy coś z apteki? Czy czysty kolagen?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 września 2008 23:38 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

Paczek07

Wysłana - 03 września 2008 23:38    Edytuj Cytuj
animal flex ok
ludzie sobie zachwalają aczkolwiek nie wiem jak to sie ma
do wysuszonych stawow.. niech ktoś sie jeszcze wypowie może
a co wbijałeś winko że suche stawy ?

Zmieniony przez - Paczek07 w dniu 2008-09-03 23:46:39

"Najlepszą Obroną Jest Atak"

rk24

Wysłana - 03 września 2008 23:49    Edytuj Cytuj
Polecam flexit firmy Nutrend. Obecnie stosuje i jestem zadowolony. NIc nie strzela wszystko ok. Mam problem z lewym barkiem ciagle go naciagam dlatego stosuje flexit i jest ok.
Składowo ok i cenowo tez niezle wypada.

biernol

Wysłana - 03 września 2008 23:57    Edytuj Cytuj
jesli chodzi tylko o "naoliwienie" to polaczenie kolagenu ze szczatka rekina(dostepna w aptece) bedzie dobrym rozwiazaniem
mozna by rowniez dodac glukozamine z msm, jesli chodzi tylko aby polepszyc ich prace
z preparatow zlozonych animal flex nie ma sobie rownych, a przy obencyh cenach idzie go wyrwac za nie duze pieniadze
wszystko zalezy od dokladnego celu i funduszy

Specjalista -

donalt

Wysłana - 04 września 2008 00:46    Edytuj  Cytuj
moglbym polecic 'bone & joint' z premium nutrition. 60kaps 44zl. niedrogie. wieksze opakowanie wychodzi tanio. sklad bardzo dobry.
na problemy z barkiem pomoglo. 1kaps/dziennie wystarczy
pozdrawiam

Zmieniony przez - donalt w dniu 2008-09-04 00:47:13

Eclipse21

Wysłana - 04 września 2008 02:30    Edytuj Cytuj
Pączuś -
wysuszyło mnie, za dużo białka, aminokwasów, za mało wody. Strzelają mi dosłownie wszystkie kości/stawy %).

Z chęcią spróbował bym jakiejś tańszej wersji na początek.

usekenator

Wysłana - 04 września 2008 08:17    Edytuj Cytuj
Glucosamina - pobudza wytwarzanie mazi stawowej
biore razem z MSM i działa, a tez mam problemy z barkiem (wybity)

" bez diety nie ma atlety "

PakerConan

Wysłana - 04 września 2008 08:36    Edytuj Cytuj
Jeśli chodzi os stawy to znalazłem taki ciekawy artykuł. Wiem że nie chodzi o "nienaoliwione stawy" ale może komuś się przyda:

Ekstrakt z kłącza imbiru - bezpieczne i skuteczne leczenie objawowe zapalenia stawów kolanowych.

Opublikowane badania kliniczne potwierdzają możliwość wykorzystania ekstraktu z kłącza imbiru w leczeniu stanów zapalnych kości i stawów.

Jak przeprowadzano badania?

Badania kliniczne przeprowadzono na grupie 29 pacjentów w wieku 42-85 lat, ze zdiagnozowanym zapaleniem kości i stawów. Pacjenci zostali podzieleni na dwie grupy: 14 pacjentów otrzymywało jako pierwszy ekstrakt z kłącza imbiru (w schemacie dawkowania - 4 razy dziennie po 250 mg skapsułkowanego ekstraktu), a 15 pacjentów w pierwszej kolejności otrzymywało placebo. Była to I faza badań, która trwała 12 tygodni. W II fazie badań, trwającej również 12 tygodni, pacjenci otrzymujący ekstrakt z kłącza imbiru zaczęli przyjmować placebo, a pacjentom otrzymującym placebo podawano ekstrakt z kłącza imbiru. III faza badań trwała 24 tygodnie, podczas jej trwania obu grupom pacjentów podawano ekstrakt z kłącza imbiru.

Co wykazały badania?

W I fazie badań odczuwany ból przy poruszaniu został zmniejszony w obu badanych grupach (redukcja bólu była jednak większa w grupie zażywającej ekstrakt z imbiru). W II fazie badań obserwowano spadek odczuwanego bólu w grupie, która przeszła z placebo na ekstrakt z kłącza imbiru oraz wzrost odczuwanego bólu w grupie, która przeszła z ekstraktu na placebo. W fazie III, gdy obie grupy otrzymywały ekstrakt z kłącza imbiru, odczuwany ból na poruszanie utrzymywał się na niskim poziomie w grupie, która kontynuowała zażywanie ekstraktu i znacznie uległ obniżeniu w grupie, która w fazie drugiej badań otrzymywała placebo. Wykazano również wpływ przyjmowania ekstraktu z imbiru na zmniejszenie obwodu chorego kolana.

A skutki uboczne?

Spośród efektów ubocznych kuracji wyodrębniono tylko 2 przypadki zgagi, po jednym w każdej grupie. Rutynowe testy krwi, testy wątrobowe i badania poziomu kreatyniny, wykazywały właściwe parametry.

źródło: Panacea.pl

usekenator

Wysłana - 04 września 2008 08:38    Edytuj Cytuj
przy stanach zapalnych jest dobry a herbatka z imbirem jaka smaczna

" bez diety nie ma atlety "

ananas888

Wysłana - 04 września 2008 11:24    Edytuj Cytuj
kup sobie glucosamine+msm treca, wychodzi korzystnie cenowo i powinno Ci pomóc, a jak nie to tak jak wyżej pisali animal flex, albo możesz jeszcze spróbować join theraphy
Znawca -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.