Problem z wciaz rosnaca waga :(?? Dietetyk - Wroclaw??
SFD
Wysłana - 09 kwietnia 2004 19:30
Sprawdź swoje BMI
Witam
Moj problem jest taki, ze juz nie wiem co robic. Kiedys mialam problemy wagowe bo sie odchudzalam, system jojo itp. W koncu przestalam wydziwiac i waga gwaltownie wzrosla, potem zaszlam w ciaze. Obecnie zrzucilam z 20 kg po ciazy (sama spadla waga bez diet i ciczen) i waga stanela. Mina mc, 2 i nic (a do zrzucenia jeszcze z 7 kg i gl. brzuch, uda, biodra, posladki)...zapisalam sie na arerobic (atc), ograniczylam jedzenie i nei jem po 18. Po 1 mc 1,5 kg wzrost, po 2 mc 3kg na plusie !!!! Co jest grane bo sie zalamuje i nie wiem co robic? Wiecej cwiczyc? Mniej? (cwicze w sumie od 4 mc 3xw tyg to jest 20 min aerobik i potem cwiczenia spalajace na posczegolne partie)...nie jem duzo, odzywczo...brzuch nie spadl o milimetr, tak jak cala reszta wrecz przeciwnie...Mysle o dietetyku, prosze o pomoc!! A moze jakies cwiczenia w domu? Slyszalam o takich na wew. miesnie brzucha, moze ktos mi cos doradzi na ten temat?? dziekuje
ps. az sie boje co bedzie za mc i juz z 7 kg zrobilo sie 10
Ponadto mozesz wkleic swoją obecną dietę, może coś będziemy w stanie doradzić.
Ekspert -
1081533770000
SFD
Wysłana - 09 kwietnia 2004 20:18
Hmmm
NIe mam zadnej typowej :( bo juz kiedys eksperymentowalam i zle sie to skonczylo ale napisze np. jeden dzien:
sniadanie:bulka z dzemem (wedlina)- po treningu 2 sniadanie: owoc obiad: co daja :) zupy, placki, mieso, ziemniaki - nie duze ilosci podwieczorek: jogurt, serek kolacja: 2 kromki bialego pieczywa po kolacji zdarza sie jabulko, mleko wypic poza tym pije kawe i herbate (niestety z cukrem) ale kiedys wyeliminowalam calkowicie cukier i byl wrecz odwrotny skutek bo organizm tak sie domagal slodkiego :(
Zapomnialam dodac ze od czasu do czasu zdarza mi sie zjesc cos slodkiego i wypic piwko i nie wiem czy to nalezy calkowicie wyeliminowac? czy czami mozna?
Co do cwiczen nie wiem jaki zestaw wybrac by wlasnie zrzucic wage: bieganie?rower? a moze silownia? aerobik? albo polaczyc ale jak? Nie chodze na silownie :( wiec i tam bym sie nie odnalazla...Prosze o jakies fachowe doradztwo...Najbardziej ubolewajace miejsca to oczywiscie brzuch (po ciazy) no i wiadomo, nogi, biodra, posladki, ale przydalo by sie i raczki uksztaltowac bo sa flakony okropne
To chyba na tyle, mam nadzieje, ze odnosnie diety a szczegolnie cwiczen (co, jak i ile)ktos mi doradzi, slyszalam tez o jakis cwiczeniach na wew. miesnie i tyle wiem :) pigalesa czy jakos tak...wrrrr pewnie zle napisalam :)
pozdrawiam
Kroptusia
1081536304000
Tyka
Wysłana - 09 kwietnia 2004 20:47
na razie nie mnóż pytań - przeczytaj artykuły do których linki Ci podałem
Ekspert -
1081536478000
e-lite
Wysłana - 10 kwietnia 2004 09:21
Pigułki bierzesz?
Znawca -
1081581681000
SFD
Wysłana - 10 kwietnia 2004 12:26
Nic nie biore (zdnych pigulek itp) a poza tym poczytalam te artykuly i mam troche pytan (niejasnosci) ale to potem napisze jak wszystko zgram do kupy