mam pewien dylemat, trudno jest mi dostarczać tłuszcz w pożywieniu, ponieważ moja dieta składa się glownie z wielu węglowodanów + białek, w posiłku jem albo ryż, makaron, kasze, chleb razowy WRAZ z gotowaną piersią z kury/tuńczykiem/twarogiem + warzywa, a jak wiadomo te artykuły sporzywcze mają małą zawartość tłuszczu (przynajmniej moje) więc pije po posiłkach oliwe z oliwek (extra virgin) w ilości 15-20g jednorazowo, i tu mam pytanie, czy mogę głownie z niej czerpać źródło tłuszczy? oprócz tego jem też jajka które zawierają tłuszcz w ilości 3-4 sztuki na dzień+pije mleko 3.2% tłuszczu. I ile jednorazowo moge efektownie przyswoić oliwy z oliwek? Moge jej wypić nawet 40 g jednorazowo, wiec cy to będzie równoznaczne z tym, jak bym wypił ją w dwóch posiłkach po 20g?
Z góry dziękuje,
Pozdrawiam
Zmieniony przez - misiek003 w dniu 2009-04-27 15:17:30