Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ostatnio natknąłem się na torebki do gotowania na parze w mikrofali. I powiem tak - REWELACJA! Jeśli macie mało czasu na przygotowanie całego posiłku, to taka torebeczka jest idealnym rozwiązaniem. Cały patent polega na umieszczeniu produktu w torebce foliowej a następnie w mikrofali na dosłownie kilka minut. Można tak przyrządzić praktycznie wszystko - warzywa, mięso, ryby etc. Wszystko wychodzi zaj**iście smaczne i co najważniesze - okres przygotowania jest do 50% krótszy, niż przy tradycyjnym sposobie przyrządzania. Przykładowo brokuły, kalafior, ziemniaki - 5-6 min. (tradycyjnie ok. 30 min.). Jedyny mankament to objętośc worka. Tutaj demonstracja:
Ps. nie, nie mam nic wspólnego z firmą jan niezbędny
Szacuny
132
Napisanych postów
23197
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
224269
NachoVidal - To czemu zostawiłeś u mnie katalogi tej firmy eheh żartuje.
Mlekołak No jak Rybę chcesz upiec w mikrofali? Rozmrozić możesz ale upiec nie.
Jak świeża surowa to opcja Grila zostaje ale taki worek się stopi, tak samo jak pojemnik na ryż.
Nie da rady upiec mikrofalówką, a jeśli ma funkcję grilla to możesz upiec, ale zazwyczaj już lepiej upiec w piekarniku, a odgrzewać w mikrofali.
Co do warzyw - bardzo fajny patent do warzyw ( a jakby ktoś miał problem z żołądkiem i trawieniem - niestety pozostaje mu gotowanie warzyw) bo dużo witamin zostaje tam gdzie powinna zostać.
Szacuny
39
Napisanych postów
3262
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
10507
Super worki. Sam używam. Tylko, że te worki nadają się przede wszystkim do parowania warzyw. Można tego worka po kilka razy warunkiem jest jednak od razu po "uparowaniu" warzyw umycie tego worka aby nic w nim nie zaschło. To się nadaje do pieczenia. Nie trzeba myć po takim pieczeniu ani piekarnika ani naczynia, w którym to się robi. http://www.janniezbedny.pl/produkty/torebki-do-pieczenia/torebki-do-pieczenia-35x43cm Super sprawdza się do drobiu i zwłaszcza ryby.