Witam. 04.06.2012 skręciłem kostkę. W tej chwili nie czuję żadnego bólu, który czułem po skręceniu i podczas leczenia. Mogę biegać itd. . Ale pojawił się nowy problem. Podczas próby szybszego i ostrzejszego biegu, w chwili gdy już się odbijam od podłoża stopą, pojawia się taki dziwny ból, około 4-5cm nad kostką z zewnętrznej strony piszczela. Tam jest takie jakby ścięgno, ale ono nic nie boli. Ogólnie ból jest trudny do zlokalizowania ale na załączniku jest czerwony punkt w którym boli na pewno. Czy ktoś wie co to może być ? (zdjęcie wzięte z netu) :P
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Po pierwsze nie widać załącznika, ale jest to najprawdopodobniej któryś z mięśni strzałkowych.
Po drugie po przerwie spowodowanej kontuzją, mięśnie mogą nie być przygotowane do wysiłku. Warto też zwrócić uwagę, czy stawiasz równo stopę i nie dochodzi do supinacji/pronacji. Przed bieganiem pamiętaj też o rozgrzewce.
Po drugie po przerwie spowodowanej kontuzją, mięśnie mogą nie być przygotowane do wysiłku. Warto też zwrócić uwagę, czy stawiasz równo stopę i nie dochodzi do supinacji/pronacji. Przed bieganiem pamiętaj też o rozgrzewce.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!