...
Napisał(a)
Cześć. Ostatnio słyszałem że smażenie na oleju z pestek winogron jest niewskazane. Wydawało mi się, że to dość zdrowy olej - zawszę daje do sałatek. Czyzby nie nadawał się do smażenia? Chodzi o utlenianie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Zgadza się, olej z pestek winogron kompletnie nie nadaje się do smażenia, ponieważ zawiera bardzo dużo wielonienasyconych kwasów omega-6. A z tego co pamiętaj to olej z pestek winogron, w ogóle nie zawiera kwasów omega-3, także lepsza była by oliwa z oliwek albo olej rzepakowy lub lniany do Twojej sałatki (oczywiście mowa o extra virgin i osobiście polecam rzepakowy) Zazwyczaj jemy za dużo omega-6, a za mało omega-3.
Pamiętaj, micha jest najważniejsza !!! >>>Odżywianie<<< :)
...
Napisał(a)
Do smazenia uzywaj tluszczow stalych, jak np smalec, ew. PAM, lub w przypadku krotkiego smazenia oliwa z oliwek rafinowana. Do picia czy surowek, oliwa z oliwek extra vigrin, olej lniany, oczywiscie w zaleznosci od proporcji kwasow tluszczowych w diecie.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
to ja już nic nie wiem - gdzieś, z kolei, przeczytałam, że olej z pestek winogron nadaje się do smażenia... :/ a jeśli jest rafinowany to też nie?
...
Napisał(a)
też bym nie polecał chodzi tu o stosunek o3 do o6 w diecie
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Polecane artykuły