- główka sałaty;
- 2 małe, 1,5 dużego pomidora;
- ok. 1/2 pęczku rzodkiewki;
- łyżka oliwy z oliwek;
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przgotowania.
Myjemy sałatę, drzemy liście na kawałki. Na tartce na dużych oczkach trzemy pomidora, dodajemy do listków. Rzodkiewkę również trzemy na tarce, tym razem na drobnych oczkach, dodajemy do sałaty. Dodajemy oliwy, mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku.
Dobrze by było jakby sałatka odstała dłuższą chwilkę przed podaniem.
Polecam, jest bardzo smaczna, kolorowa i zdrowa. Smaczengo.
Wartości odżywcze :
BIAŁKO: 2,4
TŁUSZCZ: 0,8
WĘGLOWODANY: 5,9
Zmieniony przez - w0jt w dniu 2008-10-08 23:43:27
Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.