...
Napisał(a)
Czesc, sluchajcie aby podac wage w dzienniczku diety i np mam piers z kurczaka gotowana to mam go wazyc z koscia czy po obraniu dopiero wrzucic na wage? Tak samo jak jest z jajkami, wazyc je po ugotowaniu ze skorupą czy bez?;) bez skorupy wyszlo mi 40g a niby ma miec 60 ( tylko wtedy to nie wiem czy z czy bez skorupki )
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Awater masz 1sza liga ;)
Tak jak mowiles to tak wlasnie zrobilem :) teraz mam natomiast dylemat czy jadac jajka przed i po treningu- same bialka bez zoltka.. ;)
Tak jak mowiles to tak wlasnie zrobilem :) teraz mam natomiast dylemat czy jadac jajka przed i po treningu- same bialka bez zoltka.. ;)
...
Napisał(a)
przed gotowaniem wszystko zwarz a jesli chcesz kosci jesc to zwarzje oddzielnie i zobacz co maja one w sobie ;p
Początkujący Kucharz :)
...
Napisał(a)
ale odpowiedz ;P wzialem teraz zwazylem jedno jajka niegotowane to ma 70g;) wiec..? ja wazylem gotowane bez skorupki posadzone na wage to mialo 40g i zjadlem dwa to mialy obydwa wg dziennika btw 8- 0- 0,6 ..- wiec chyba cos przy malo?;) tak samo kurczaka czy gotowanego zwazylem bez kosci to iles tam mial, kazdy pokarm nalezy wazyc przed gotowaniem? ( jesli juz gotujemy )
...
Napisał(a)
acha, dobrze wiedziec, dzieki
( choc troche dziwnie bo np w kurczaku sa kosci ktore w calosci wagi stanowia dosc duzy %, skora podobnie.. natomiast w jajkach zoltko jesli nie jest spozywane czy tez skorupka ale ok skoro tak musi byc.. )
( choc troche dziwnie bo np w kurczaku sa kosci ktore w calosci wagi stanowia dosc duzy %, skora podobnie.. natomiast w jajkach zoltko jesli nie jest spozywane czy tez skorupka ale ok skoro tak musi byc.. )
...
Napisał(a)
No a kości jesz? Wywalasz i ważysz mięso samo
Co do skorupek jak Cię to męczy odejmij te kilka gramów.
Co do skorupek jak Cię to męczy odejmij te kilka gramów.
...
Napisał(a)
To troche "bolesne" oskubac surowa piers czy udko z kosci a potem do gara wrzucac, w ogole jak to wtedy by sie gotowalo...!
Zmieniony przez - galpiotrek w dniu 2007-11-26 22:43:57
Zmieniony przez - galpiotrek w dniu 2007-11-26 22:43:57
...
Napisał(a)
az sprobuje przy kolejym pichceniu oskubac brutalnie surowe mieso ktore sie klei ponoc do kosci..
...
Napisał(a)
zważ kurczaka, ugotuj, zjedz i zważ kości, odejmij wagę kości od wagi którą miałeś na początku i masz wage mięsa
Polecane artykuły