SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kurczak ważony obrany z kości?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2009

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Czesc, sluchajcie aby podac wage w dzienniczku diety i np mam piers z kurczaka gotowana to mam go wazyc z koscia czy po obraniu dopiero wrzucic na wage? Tak samo jak jest z jajkami, wazyc je po ugotowaniu ze skorupą czy bez?;) bez skorupy wyszlo mi 40g a niby ma miec 60 ( tylko wtedy to nie wiem czy z czy bez skorupki )
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 0 Na forum 2023 lat Przeczytanych tematów 0
Awater masz 1sza liga ;)
Tak jak mowiles to tak wlasnie zrobilem :) teraz mam natomiast dylemat czy jadac jajka przed i po treningu- same bialka bez zoltka.. ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 6529 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 39912
przed gotowaniem wszystko zwarz a jesli chcesz kosci jesc to zwarzje oddzielnie i zobacz co maja one w sobie ;p

Początkujący Kucharz :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ale odpowiedz ;P wzialem teraz zwazylem jedno jajka niegotowane to ma 70g;) wiec..? ja wazylem gotowane bez skorupki posadzone na wage to mialo 40g i zjadlem dwa to mialy obydwa wg dziennika btw 8- 0- 0,6 ..- wiec chyba cos przy malo?;) tak samo kurczaka czy gotowanego zwazylem bez kosci to iles tam mial, kazdy pokarm nalezy wazyc przed gotowaniem? ( jesli juz gotujemy )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 10140 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38697
Produkty ważymy przed ich obróbką termiczną
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
acha, dobrze wiedziec, dzieki
( choc troche dziwnie bo np w kurczaku sa kosci ktore w calosci wagi stanowia dosc duzy %, skora podobnie.. natomiast w jajkach zoltko jesli nie jest spozywane czy tez skorupka ale ok skoro tak musi byc.. )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 10140 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38697
No a kości jesz? Wywalasz i ważysz mięso samo
Co do skorupek jak Cię to męczy odejmij te kilka gramów.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
To troche "bolesne" oskubac surowa piers czy udko z kosci a potem do gara wrzucac, w ogole jak to wtedy by sie gotowalo...!

Zmieniony przez - galpiotrek w dniu 2007-11-26 22:43:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 10140 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38697
Gotowałoby się zwyczajnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
az sprobuje przy kolejym pichceniu oskubac brutalnie surowe mieso ktore sie klei ponoc do kosci..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 829 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 12115
Sproboj uzyc takiego magicznego narzedzia jakim jest noz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
zważ kurczaka, ugotuj, zjedz i zważ kości, odejmij wagę kości od wagi którą miałeś na początku i masz wage mięsa
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja - kolarz

Następny temat

ZDROWE ODŻYWIANIE I DIETA DLA WSZYSTKICH

WHEY premium