Szacuny
116
Napisanych postów
21032
Wiek
40 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
208598
Ostatnio wspominales, ze ziemniaki po ugotowaniu, ochlodzeniu ich a nastepnie ponowym zagrzaniu
zamieniaja sie w skrobie....(no wlasnie nazwy tez nie pamietam)
mozesz cos wiecej o tym
po tym calym procesie sa nieprzyswajalne w 100%? cos jak blonnik?
na jakies ot zasadzie dziala?
o jakie podgrzenie chodzi? (mikrofala/smazenie?)
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
Szacuny
48
Napisanych postów
3393
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15438
wytwarza się tzw. "skrobia oporna", która nie jest trawiona w przewodzie pokarmowym,w efekcie czego zmniejsza to dowóz kalorii i cukrów. Skrobia oporna pobudza także wzrost korzystnej mikroflory jelitowej, zatem jest to skłądnik korzystny dla naszego organizmu. Pewną ilośc skrobi opornej zawierają takze banany.
Szacuny
251
Napisanych postów
41358
Wiek
52 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
126211
dlatego siwy nie kombinuj
laduj blonnik z tego co jest blonnikiem a nie czym moze sie stac
ziemniaki uzywaj jesli juz do tego do czego je natura stworzyla - troche ww troche witmain i mineralow ot filozofia :D