SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

peka mi z kazdym razem!! moze jest za duzy?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2843

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 8194 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 21398
Nic nie pomoglo, ani wiecej maki (choc tu troszeczke widac efekt ale niezanaczny), ani mniej jajek. Wiecej maki w polaczeniu z mniejza iloscia jajek powduje ze nie rozpada sie na kilka czesci tylko zwykle lamie w pol :) to zawse cos :D

“How in the hell could a man enjoy being awakened at 8:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so? ”
― Charles Bukowski

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
sluchaj, ja zrobilem tak, zmniejszylem ilosc jajek i bylo wporzo ale ja mam patelnie teflonowa i na niej nic nie przywiera, moze przez to? jak ja robie sobie placka to mieszam z platkami, wylewam na patelnie, czeka,m az sie delikatnie przypali, podwazam lyzka drewniana o taki fajnym ksztalcie z kazdej strony a potem podrzucam do gory i na druga strone, wyprobuj tego. mozesz przed smazeniem patelnie posmarowac delikatnie maslem albo cus
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 8194 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 21398
sluchaj, ja zrobilem tak, zmniejszylem ilosc jajek i bylo wporzo ale ja mam patelnie teflonowa i na niej nic nie przywiera, moze przez to?

-- tez mam teflonowa :D

jak ja robie sobie placka to mieszam z platkami, wylewam na patelnie, czeka,m az sie delikatnie przypali, podwazam lyzka drewniana o taki fajnym ksztalcie z kazdej strony a potem podrzucam do gory i na druga strone,


-0- no aj az tak zwinnie zeby podrzucac to tego ie robie, u mnie ten placek pecznieje strasznie i przez to peka

wyprobuj tego. mozesz przed smazeniem patelnie posmarowac delikatnie maslem albo cus

-- olej daje

“How in the hell could a man enjoy being awakened at 8:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so? ”
― Charles Bukowski

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
nabierzesz wprawy w podrzucaniu mi za kazdym razem laduje prawidlowo, nie przywiera mimo tego ze smaze na sucho a patelnia juz wysluzona jest
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 8194 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 21398
No zaraz ide pocwiczyc, mysle ze to faktycznie tu musze popracowac, jak mi sie uda podrzucic to sie w koncu ie powinien zlamac w locie :D

“How in the hell could a man enjoy being awakened at 8:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so? ”
― Charles Bukowski

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
marek.c I.H.S. TEAM
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 3300 Wiek 58 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 28036
masz smieszny problem.
ja stosuje na tyle duzo tluszczu na patelni by go zszunac na tależ i po tym przerzucic na drugą strone (wtedy pozostaje cały )jesli dasz wiecej maki i wyeliminujesz coc 2 zółtka będzie na tyle twardy ze nawet na zimno bedzie trwały i ni powinien sie kruszyć

spróbuj z wieksza iloscia tluszczu na patelni, zreszta to tez zalezy do rodzaju patelni i stopnia podkrecenia gazu - by nie smazyl sie zbyt szybko z jednej strony
mc

mc

IHS TEAM

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
nauczcie sie sztuki przewracania bez uzycia talerza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 227 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1969
Z moich doswiadczen wynika, ze na taki placek zuzywa sie 2 bialka i lyzke maki... Wiec 5 jajek i nawet lyzka maki, a ty bardziej pol to chyba za malo... Wez 5 jajek, z 2/3 wywal zoltko, dodaj 1,5/2 lyzki maki, posmaruj porzadnie tluszczykiem i bedzie gites

"Zero uwag - 3 setki - Hayabusa"
"W kaskach nas dwoch, budzik na dwustu, witaj w krainie glupcow. Na polu nawierzchni rzadza milimetry..."
"Za nami policja, my zwiekszamy dystans, bo nie zatrzyma nic nas w drodze do raju..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 227 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1969
Zmiksowalem 3 bialka, dodalem 3 zoltka i 2 lyzeczki maki. Nic nie mialo ochoty sie rozpadnac, pojechalem tluszczykiem po patelni i elegancko przewrocilem omlet w powietrzu. Ty tez nie powinienes miec problemow tylko przysmaz go zanim zazniesz podrzucac.

Acha! Ja smazylem tylko 3 jaja ale na 2 tury, wiec sie zastanow, czy nie robic swoich 5 na 3 tury... serio. Jaja byly okazale, wiec do 5 normalnych, a nawet duzych 2/3 lyzeczki maki powinny styknac.

"Zero uwag - 3 setki - Hayabusa"
"W kaskach nas dwoch, budzik na dwustu, witaj w krainie glupcow. Na polu nawierzchni rzadza milimetry..."
"Za nami policja, my zwiekszamy dystans, bo nie zatrzyma nic nas w drodze do raju..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 301 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4030
Mmm wlasnie o***alem taki placek
Jak bede bede mial abo (a bede mial niedlugo) to dam wam wszystkim sogi bo dzisiaj to moje pierwsze sniadanie od kwietnia (nie liczac wakacji) ktore nie jest ryzem na mleku z twarozkiem ;)
Dalem cztery jajka ze 120g platkow ale mam mala patelnie chyba - czy placek powinien miec ok 2,5-3cm grubosci?

ps i patent z talerzem - za***isty, jakos nie widzialem siebie podrzucajacego placek...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

le TKD a la CoraMietka

Następny temat

Sniadanie+posilek przedtreningowy w jednym

WHEY premium