SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

jak zrobic zeby jedzenie smakowalo i nie tracilo sie czasu?

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1904

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej odkad zaczalem nowa prace to mimo podwyzszonego apetytu jakos nie moge przejesc tego co zazwyczaj. Stracilem checi na zdrowa diete ktora trzymalem od mniejwiecej 2 lat, oczywiscie czasem urozmaicalem, ale pewne rzeczy zostawaly takie same. Jak mozna miec szybki i zdrowy sos? Zawsze polewalem wszystko pasatą lub sokiem pomidorowym ale juz wszystko mi zbrzydlo. Kazdy rodzaj kasz juz mi przestal smakowac i ciagnie mnie tylko do tego co niezdrowe. Zazwyczaj zaleznie od dnia jadalem kasze gryczana, jaglana, ryz, kasze jeczmienną (rozne odmiany), jakies mixy kasz z suszonymi warzywami i rozne roznosci. Zmuszam sie ostatnio do wladowania czegos zdrowego w siebie, ale nie udaje mi sie w pelni przejesc tyle kalorii ile powinienem. Mięso, jajka, nabiał, warzywa, wszystko mi zbrzydło, ewentualnie owoce mi dalej smakuja. Mozliwe ze jakbym polał czymś smacznym to mi to zaczelo znow smakowac. A i makarony tez mi zbrzydly (wszystkie rodzaje), juz drugi tydzien na sile wrzucam w siebie to co uznawane za zdrowe i nie daje rady. To normalne? Nastawienie psychiczne juz mi nawet nie pomaga bo organizm szybko mi wmawia ze jestem najedzony i ciezko cos wcisnac. Najlepsze jest to, ze w poprzedniej pracy mialem malo ruchu i mialem mega apetyt, teraz caly dzien jestem na nogach i pracuje fizycznie i apetyt zmalał. Przez te 2 lata moje jedyne odstepstwa od diety to bylo raz w tygodniu jedzone cos niezdrowego i wliczane i tak w bilans.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24265 Napisanych postów 25219 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020288
Cześć!

Pierwszą podstawową regułą mówiącą o sukcesie diety jest to, że należy jeść to co lubimy. Ciężko nazwać to co robisz zdrowym podejściem, jeżeli nie smakuje Ci to co jesz. Kolejną rzeczą dla mnie banalną w przygotowaniach posiłków jest zrobienie półproduktów. Co to oznacza? Usmażyć/Upiec mięso, ugotować ryż/kaszę czy ziemniaki, pokroić warzywa i mieć to przygotowane w pojemnikach. Kwestią, która zmienia wszystko są przyprawy. Nie musisz przyprawiać jedzenia ciągle tak samo (sól i pieprz są wyjątkami, bo one powinny być dodawane prawie wszędzie). Kup sobie różne przyprawy i przygotowuj różne "rodzaje" dań, tak samo warzywa, możesz sobie zmieniać je dowoli, jednego dnia jeść mix grecki innego włoski, a jeszcze w inny dzień sałatkę z sosem winegret i kurczakiem. Gdy masz ochotę na coś tłustego, to tego dnia wyeliminuj kompletnie węglowodany, zjedz na śniadanie omleta z boczkiem i serem, na obiad sałatkę z winegretem, a na wieczór karkówkę z pieczonymi warzywami. Ogranicza Cię głównie fantazja.

Również możesz się zastanowić nad zamówieniem kateringu lub kupieniem gotowych potraw. Masz je dostępne w sklepie SFD, zachęcam do przetestowania.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pojęcie seria i powtórzenie

Następny temat

wyciskanie hantli chwytem neutralnym

WHEY premium