SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mąka pszenna

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 514

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
1. O co chodzi z tą mąką pszenną? Dlaczego nie powinniśmy jej spożywać np chleba pszennego, makaronów pszennych? Co w niej jest takiego, że jest ona eliminowana z odżywiania?
2. Czy mąka pszenna może mieć zły wpływ na wygląd sylwetki czy nie jest to możliwe?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
1 Wysoce przetworzony produkt, bez witamin i minerałów
2 wszytsko moze, tym bardziej białe pieczywo które powoduje wyższe skoki insuliny niż np ciemne pieczywo.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
Mąka pszenna, która będzie wysokiego typu, może być lepsza niż, któraś z "polecanych" o niskim typie.
Pszenicy i innych zbóż zawierających gluten osoby zdrowe nie powinny się obawiać.
Natomiast jak taki biały chleb zjesz w odpowiednio zbilansowanym posiłku, gdzie uzupełniony będzie błonniki, witaminy, minerały, pozostałe składniki dające BT wysokiej jakości, to nie będzie on taki zły.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pomoc w obliczeniu kaloryczności

Następny temat

makaron

WHEY premium