Szacuny
1
Napisanych postów
46
Wiek
27 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
620
Witam. Mam pytanie, z racji że zdania na ten temat są niezwykle podzielone. W jaki sposób/sposoby powinno się przygotowywać owsiankę? A w jaki nie?
Jak dotąd zalewałem ją wrzątkiem i odczekiwałem np.10 minut. Niektórzy mówią, że najlepiej zagotować( tak żeby nie przegotować), a jeszcze inni doradzają zostawianie płatków w nocy w wodzie do namoczenia.
Czy taka obróbka termiczna wrzątkiem rzeczywiście działa, czy mógłbym uwolnić potencjał owsianki o wiele lepiej? :)
Szacuny
978
Napisanych postów
11361
Wiek
5 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
191506
Witaj, Nie odczujesz za pewne różnicy , niby powinno się najpierw moczyć a potem zalewać gorącą wodą lub zagotowywać. Tak na prawde jaki nie wybierzesz sposób będzie dobry. Pozdrawiam