...
Napisał(a)
siema, mam dziwne pytanie. M.in robię sobie ryż w urządzeniu do gotowania ryżu ( rice cooker ) No i robiąc ryż tamtym sposobem jest on mniejszy bo absorbuje mniej wody niż jak robię normalnie w garnku. Jednak trudno się go je na sucho. mlaskam mlaskam i tak kilkadziesiąt minut można zwykłe 100 g mlaskać powoli. Jednak zauważyłem że jak np wezmę dwie duże łychy do buzi trochę podziobię zębami ( ryż ciągle w buzi ) i zaleję to wodą, że od razu wszystko spłynie do żołądka do cały proces wygląda szybciej :D Tylko pytanie. czy mogę tak robić ? czy początkowa faza trawienia w jamie ustnej jest niezastąpiona i lepiej szamać ryż normalnie bo nadmiernie obciążę żołądek ? :D z góry dzięki za opinie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Tak więc same przełylanie nie jest zdrowe, otóż w momencie "mielenia" w jamie ustnej " trawisz posiłek" - czy to ryż, mięcho, ziareczko, odwalasz wtedy 70% brudnej roboty za układ trawienny. Jest to duże odciażenie dla naszego organizmu, co polepsza samopoczucie, a zarazem powoduje mniejsza podatnosc na wzdecia, gazy, ogólnie wychodzi na lepszy stan zdrowia.
Z ryżem zawsze tak jest, w moim przypadku 150g zjadam w 2 godziny, cóż trzeba to mielić, szczena zaczyna bolec , do tego jeszcze dochodzi musli z platkami owsianymi, rodzynkami, orzechami, ale jest za to smaczniee !
Z ryżem zawsze tak jest, w moim przypadku 150g zjadam w 2 godziny, cóż trzeba to mielić, szczena zaczyna bolec , do tego jeszcze dochodzi musli z platkami owsianymi, rodzynkami, orzechami, ale jest za to smaczniee !
...
Napisał(a)
Nie popijaj niczym, mozesz sobie coś dodać do ryży by byl bardziej płynny, np zmieszać go z przecierem pomidorowym dodac pesto.
3
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Polecane artykuły