Szacuny
11149
Napisanych postów
51569
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam!
Ostatnio zdarzyło mi się zjeść pół surowe mięso pare razy, znaczy niedogotowane i moje pytanie brzmi czy w piersi z kurczaka mogą być jakieś pasożyty czy w drobiu raczej ich nie ma?
Jeżeli bym jakiegoś zjadł to po jakim czasie powinno się zrobić badanie kontrolne?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
21796
Napisanych postów
71354
Wiek
41 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
576016
Jeśli obróbka termiczna nie było wystarczająca coś tam mogło pozostać jeśli w ogóle było. Jednak nim mięso trafi do sklepów przechodzi szereg kontroli.
Szacuny
1
Napisanych postów
173
Wiek
27 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
5085
Ale pół surowe to znaczy że było w temperaturze większej niż 90 stopni? Białko się scieło tylko środek był lekko różowy jeszcze? Czy całkowicie różowe?