...
Napisał(a)
No firma szuka wzorców które można byłoby powielić, z resztą nie od dziś. Może w ten sposób można rozkręcić sprzedaż, ale czy prestiż? Zobaczymy jak preparaty zostaną przyjęte i przede wszystkim jakie będą opinie o ich skuteczności. Przyjmując konwencję podsunietą przez kolegę Murbana w jednym z tematów, powiem tak: sam jestem ciekaw jakim IA okaże się ekstrakt z pieczarki zawarty w Inh-AR 3G. Jeśli opinie będą dobre - to oczywiście środek podbije również notowania firmy / linii, jeśli okaże się równie mocny jak biosterol - to szału pewnie nie będzie.
...
Napisał(a)
Ktoś wie co to tam za związki siedzą, jeden już wiem że z pieczarki, a inne?
...
Napisał(a)
j/w + np kakao
z resztą składniki bazowe wszystkie są wypisane w składzie
z resztą składniki bazowe wszystkie są wypisane w składzie
...
Napisał(a)
Z ciekawości chyba wrzucę do najbliższej paczki.
"That's not normal because we don't want to be normal.
Normality is what weak people call living. I call it death."
...
Napisał(a)
testujemy w kwietniu etracen i Inh Ar 3G
ja już oddałem krew na badania teścia i estro, będzie czarno na białym czy działa
a pieczarka okazuje się działać
http://cancerres.aacrjournals.org/content/66/24/12026.full
w zależności od ekstraktu
(remaining aromatase activity: EA, 29.9 ± 0.64%; EA2, 43.9 ± 2.6% at 100 mg/L; P ≤ 0.01; Fig. 1B)
najlepszy hamował aromatyzacje o 70.1%
+ abstrakt o buteinach http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15848217
Zmieniony przez - Cobraf w dniu 2011-03-26 21:52:26
ja już oddałem krew na badania teścia i estro, będzie czarno na białym czy działa
a pieczarka okazuje się działać
http://cancerres.aacrjournals.org/content/66/24/12026.full
w zależności od ekstraktu
(remaining aromatase activity: EA, 29.9 ± 0.64%; EA2, 43.9 ± 2.6% at 100 mg/L; P ≤ 0.01; Fig. 1B)
najlepszy hamował aromatyzacje o 70.1%
+ abstrakt o buteinach http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15848217
Zmieniony przez - Cobraf w dniu 2011-03-26 21:52:26
...
Napisał(a)
Cobraf - tylko, że badań które weryfikują w/w doniesienia jest jak na lekarstwo, a z tych dostępnych trudno wywnioskować które substancje zawarte w pieczarce zmniejszają aktywność enzymu aromatazy p450. Pod zamieszczonym przez Ciebie linkiem autorzy sugerują że może to być efekt działania kwasów tłuszczowych (linolowy i sprzężony linolowy), ale w innych próbach sugerowano, że to może być zasługa "ODA", w innych że IA jest lektyna pieczarki białej itp... Zgodności nie ma. Czy więc to co upakował megabol w swoim preparacie ma potwierdzenie w przytoczonej przez Ciebie publikacji? Nie ma pewności.
Nawet gdyby miało -> najważniejsze: IA okazuje się być co trzecie warzywo i co czwarta przyprawa. Jednakże tylko w warunkach "in vitro". Niestety, ale zakładając badania wykonane na modelu ludzkim, gdzie podaje się substancje drogą pokarmową, naturalnego pochodzenia IA można zliczyć na palcach jednej ręki. Reszta "rewelacji" nie wytrzymuje tej najważniejszej próby.
Zmieniony przez - testek w dniu 2011-03-26 22:13:39
Nawet gdyby miało -> najważniejsze: IA okazuje się być co trzecie warzywo i co czwarta przyprawa. Jednakże tylko w warunkach "in vitro". Niestety, ale zakładając badania wykonane na modelu ludzkim, gdzie podaje się substancje drogą pokarmową, naturalnego pochodzenia IA można zliczyć na palcach jednej ręki. Reszta "rewelacji" nie wytrzymuje tej najważniejszej próby.
Zmieniony przez - testek w dniu 2011-03-26 22:13:39
s
...
Napisał(a)
zapewne Dr Różański ma większy dostęp do badań jak i wykonuje je samodzielnie, także myślę ,że jest to przemyślany wybór
pozostaje tylko poczekać na nasz test ;]
Zmieniony przez - Cobraf w dniu 2011-03-26 23:07:50
pozostaje tylko poczekać na nasz test ;]
Zmieniony przez - Cobraf w dniu 2011-03-26 23:07:50
Polecane artykuły