Szacuny
1
Napisanych postów
86
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1583
witam ma do kupienia hamulce TEKTRO Auriga Comp za 200 zł bez tarcz i tu pojawia się moje pytanie czy warto?? jestem początkującym zjazdowcem na hamulce mam do wydania 300 zł za 100 zł kupilbym dwie tarcze? WARTO??aha hamulce są nowe
Zmieniony przez - MatiDH1993 w dniu 2009-10-15 19:25:48
Szacuny
0
Napisanych postów
51
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
93
A jakimi trasami jeździsz? Wg mnie w przypadku hamulców bardziej liczy się trasa i podłoże, po jakim jeździsz, niż stopień zaawansowania:) No przynajmniej na początku;)/Jeżeli masz zamiar jeździć po górskich terenach lub jeździć z dużą prędkością to wg mnie inwestycja w dobre hamulce jest opłacalna. Tu chodzi w końcu o Twoje bezpieczeństwo. Cena 300zł jest dość wygórowana, przynajmniej w sklepie w którym ja się zaopatruję - rower.com.pl - za taką cenę mogłabym dostać już naprawdę dobre akcesoria. Nie wiem jak z resztą serwisów, ale zgodnie z moimi doświadczeniami kupisz coś nawet taniej. Tak jeszcze w ramach dygresji dodam, że mnie od słabych hamulców strasznie bolą...palce;p naprawdę miałam kiepskie hamulce w góralu w tamtym sezonie i przy zjeździe z dłuuugiej i bardzo stromej górki traciłam niemal czucie w palcach przez silne uciskanie hamulca. Także po tych doświadczeniach twierdzę, że dobre hamulce to pieniądze nie wyrzucone w błoto:)