Zwracam się do Was o pomoc bo może ktoś wpadnie na coś ciekawego. Od jakiegos czasu zmagam się z podwyższonymi próbami wątrobowymi co skutkuje osłabionym trawieniem i czasami uciskiem pod żebrami. Była wizyta u rodzinnego, hepatologa prywatnie i w szpitalu, 3 dni leżałem na obserwacjach i zrobili mi wszystkie badania i nic poza uszkodzeniem wątroby nie wyszło. Od wizyty w szpitalu minął miesiąc przez który cały czas brałem heparegen, NAC i ostropest a wyniki zamiast się poprawić to jeszcze sie pogorszyły ALT z 58 na 81, AST z 28 na 43 i ALP z 81 na 97. W takim razie logicznym dla mnie jest że coś cały czas w mojej diecie albo trybie życia szkodzi wątrobie. Rozpisze przykładowy dzień jedzenia (nie jem monotonnie i rotuje źródłami BTW) 3500 kcal, 500 g W, 90 T i 175 B
śniadanie:
-300 g jaj,75 kuskus, kawa z mlekiem
2-3posiłek:
-100 gr ryżu, 10 g oliwy, 125 udziec wołowy, warzywa
4 posiłek:
-płatki jaglane 100g, banan 125 g, masło orzechowe 15 g, kawa z mlekiem
5 posiłek:
-płatki jaglane 90 g, owsiane 90 g, winogrona 100 g, banan 100 g, orzechy włoskie 20 g, serek wiejski 200 g
Nie pije alkoholu w ogóle ale za to palę i zwykłe i elektrycznego papierosa, 2 słabe kawy dziennie, 30-40 słodzików na dzień, brak nietolerancji pokarmowych, nie przesadzam z przyprawami, suplementacja: witaminy, omega 3, d3+k2, NAC, ostropest.
Ma ktoś jakiś pomysł co może szkodzić mojej wątrobie bo ja już serio nie mam pomysłu o co tu może chodzić ? oczywiście nie spodziewam się diagnozy ale mile widziane będą wszelkie pomysły :) Pozdro
śniadanie:
-300 g jaj,75 kuskus, kawa z mlekiem
2-3posiłek:
-100 gr ryżu, 10 g oliwy, 125 udziec wołowy, warzywa
4 posiłek:
-płatki jaglane 100g, banan 125 g, masło orzechowe 15 g, kawa z mlekiem
5 posiłek:
-płatki jaglane 90 g, owsiane 90 g, winogrona 100 g, banan 100 g, orzechy włoskie 20 g, serek wiejski 200 g
Nie pije alkoholu w ogóle ale za to palę i zwykłe i elektrycznego papierosa, 2 słabe kawy dziennie, 30-40 słodzików na dzień, brak nietolerancji pokarmowych, nie przesadzam z przyprawami, suplementacja: witaminy, omega 3, d3+k2, NAC, ostropest.
Ma ktoś jakiś pomysł co może szkodzić mojej wątrobie bo ja już serio nie mam pomysłu o co tu może chodzić ? oczywiście nie spodziewam się diagnozy ale mile widziane będą wszelkie pomysły :) Pozdro