Szacuny
1
Napisanych postów
87
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1007
1 Jakie siodełko kupić do mtb takie w granicach 50-80zł żeby było wygodne na długich trasach ,jeżeli w tych granicach cenowych nie ma żadnego dobrego to napiszcie ile musiałbym dać za jakieś w miare dobre jakby co to dopłacić wole i mieć wygode.(tylko nie móiwe o takich jak jeżdża nasi dziadkowie ze sprężynami :D , tylko o normalnych ale wygodnych)
2 co ile km należy wymianiać łańcuch??
Szacuny
5
Napisanych postów
836
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7776
Łańcuch powinno się wymieniać co 2000-3000km ale zawodowcy używają trzech łańcuchów i zmieniają je co 300km potem drugi i trzeci i znowu pierwszy i tak w kółko stosuje się to po to żeby zębatki się nie zdzierały zbyt szybko
Szacuny
1
Napisanych postów
276
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4188
co do siodelka to indywidualna sprawa, ja w swoim pierwszym biku kellys quartz mialem siodelko standardowe czyli razem z rowerem bylo dosc miekie i wydawalo mi sie ze jest ok, aktualnie jezdze na wyzszym modelu majestic i porownujac siodelka teraz czuje sie o niebo lepiej chociaz siodlo jest znacznie twardesze za to ma zupelnie inny kształ jakby wprost wyprodukowane pod moje siedzisko musisz sam pokombinowac, moze kumple maja jakies inne siodla? przetestuj, a jak jakies bedzie ci odpowiadac moze kup takie samo albo podobne ksztaltem, a co do lancucha to z kolei czytalem ze zawodowcy kupuja 2 a wymiana jest po 1000km takrze kaseta nie dostaje tak bardzo po dupie pozdrawiam