W przypadku zdrowego organizmu nie może być mowy o wzmacnianiu odporności. Jeżeli układ immunologiczny działa powyżej normy, mamy do czynienia z nieprawidłowościami prowadzącymi do alergii i chorób autoimmunologicznych. Bakterie jogurtowe, tzw. probiotyki są zalecane chorym przyjmującym antybiotyki - stosowane w przypadku chorób o pochodzeniu bakteryjnym. Ich silne działanie może prowadzić do „wybicia" naturalnej flory bakteryjnej jelit. Jeżeli nie zostanie uzupełniona w diecie, może dojść do zajęcia wolnych przestrzeni przez inne, tym razem chorobotwórcze szczepy bakterii. Twierdzenie, że bakterie podnoszą odporność i gwarantują zdrowie przy codziennym stosowaniu jest błędne.
...
Napisał(a)
Bakterie z rodzaju Lactobacillus czy Bifidobacterium znajdujące się w produktach mlecznych takich jak jogurty i kefiry prowadzą proces fermentacji. Te same szczepy zasiedlają w sposób naturalny i bezpieczny błonę śluzową przewodu pokarmowego człowieka, pomagając wchłaniać składniki odżywcze, wspomagając produkcję witamin, a także działanie niektórych enzymów np. metabolizujących cholesterol.
W przypadku zdrowego organizmu nie może być mowy o wzmacnianiu odporności. Jeżeli układ immunologiczny działa powyżej normy, mamy do czynienia z nieprawidłowościami prowadzącymi do alergii i chorób autoimmunologicznych. Bakterie jogurtowe, tzw. probiotyki są zalecane chorym przyjmującym antybiotyki - stosowane w przypadku chorób o pochodzeniu bakteryjnym. Ich silne działanie może prowadzić do „wybicia" naturalnej flory bakteryjnej jelit. Jeżeli nie zostanie uzupełniona w diecie, może dojść do zajęcia wolnych przestrzeni przez inne, tym razem chorobotwórcze szczepy bakterii. Twierdzenie, że bakterie podnoszą odporność i gwarantują zdrowie przy codziennym stosowaniu jest błędne.
W przypadku zdrowego organizmu nie może być mowy o wzmacnianiu odporności. Jeżeli układ immunologiczny działa powyżej normy, mamy do czynienia z nieprawidłowościami prowadzącymi do alergii i chorób autoimmunologicznych. Bakterie jogurtowe, tzw. probiotyki są zalecane chorym przyjmującym antybiotyki - stosowane w przypadku chorób o pochodzeniu bakteryjnym. Ich silne działanie może prowadzić do „wybicia" naturalnej flory bakteryjnej jelit. Jeżeli nie zostanie uzupełniona w diecie, może dojść do zajęcia wolnych przestrzeni przez inne, tym razem chorobotwórcze szczepy bakterii. Twierdzenie, że bakterie podnoszą odporność i gwarantują zdrowie przy codziennym stosowaniu jest błędne.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Polecane artykuły