Szacuny
32
Napisanych postów
602
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1966
Jaka jest dokladnie przyczyna Twojej wady wzroku ? Wiesz cos na ten temat ?
Mnich tybetański :)
------------------------------
"Lekarz, który leczy za darmo, nic nie jest wart."Talmud
SOG ZA PORADĘ
Szacuny
9
Napisanych postów
1730
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
16892
hack_pl
Jaka jest dokladnie przyczyna Twojej wady wzroku ? Wiesz cos na ten temat ?
Od około 3 kl. podstawówki (teraz jestem 3 gim) zacząłem źle widzieć, w 4 kl. zacząłem nosić okulary (bodajże -0,75). Teraz dobiłem do -3,5 i się zatrzymało, a nawet mam wrażenie że lekko spadło.
Szacuny
32
Napisanych postów
602
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1966
Ja rozumiem , ale pytam o przyczyne tego stanu. Nie zaczyna sie zle widziec od tak sobie:) Co do treningow rekreacyjnych to koledzy , ktorzy sie wypowiadali wyzej maja racje , w miekkich szklach bedziesz mogl trenowac bez problemu. Inna sprawa jest jesli chodzi o zawody. Jesli bedziesz chcial startowac w federacji , ktora przestrzega przepisow , a nie w jakiejs tam lewiznie bedziesz musial miec ksiazeczke sportowca. Wystawia ja lekarz medycyny sportowej po szeregu konsultacji i badan. W sprawie kwalifikacji do zawodow w sportach walki zwracamy szczegolna uwage na opinie : Neurologa (+EEG) , Laryngologa i...Okulisty. W zaleznosci od Twojej jednostki chorobowej , ten ostatni wlasnie moze Cie nie dopuscic.
SOG ZA PORADĘ
Szacuny
9
Napisanych postów
1730
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
16892
Gdybym znał przyczynę to bym ją podał. Lekarze mówią o zbyt długim siedzeniu przy komputerze, ale dla mnie to jest raczej takie gadanie "na odczep się". Zanim pojawiła mi się wada wcale nie przesiadywałem przed PC ani telewizorem, wręcz przeciwnie wolałem wyjść na boisko pokopać.
Szacuny
32
Napisanych postów
602
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1966
Pojdziesz do okulisty w ramach badan sportowych to bardzo mozliwe ,ze sie dowiesz ;) Widzialem wyzej ,ze ktos Ci radzil ,zeby o wadzie wzroku przy okazji badan nie wspominac. Uwazam ,ze to jest najgorsza dla Ciebie opcja jaka tylko mozesz wybrac , poza tym w trakcie badania u okulisty to akurat swojej choroby nie ukryjesz.
SOG ZA PORADĘ
Szacuny
32
Napisanych postów
602
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1966
Tak jak Ci wczesniej pisalem rozpocznij treningi i sam zobaczysz ,czy to Ci bedzie odpowiadac. Jesli bedziesz chcial trenowac zawodowo to o ewentualnych startach zadecyduje lekarz ;)
SOG ZA PORADĘ