Szacuny
21
Napisanych postów
498
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3856
jezeli muszki/ mety pojawiły się od tak sobie lub też zwiekszyla sie ich ilość, to nalezy zbadać oko, jezeli zas widzisz je od urodzenia to nic nadzwyczajnego.
te pierwsze mogą[ale nie muszą] z czasem zaniknąć, z tymi drugimi będziesz męczył sie prawdopodobnie do końca życia, gdyż leku na nie nie wynaleziono.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Właśnie widzę coś takiego ale moje są bardziej złożone... białe pod słońce w cieniu czarne...
Moje męty wyglądają tak jakby naszło an siebie kilka takich albo są gdzie nie gdzie takie kropkowane jakby bakterię...
Co do błysków raczej ich niewidzie ale oprócz tego cierpię na tak zwany visual snow ale do niego już się przyzwyczaiłem.
Co do mętów mam wrażenie że jak moje oczy są przekrwione np jak sobie wypiję itp to są wyraźniejsze potem zanikają...
Jutro mam wizytę u okulisty to zobaczymy...
Dzięki za odp i daje sogi za pomoc
Dodam jeszcze że męty pojawiły mi się w lewym i prawym oku jednocześnie dlatego raczej wykluczam odwarstwianie a jakieś inne czynniki... przynajmniej chciałbym żeby tak było;p
Zmieniony przez - Itas16 w dniu 2009-10-19 15:40:27
Szacuny
21
Napisanych postów
498
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3856
jezeli masz oczy kprzekrwione to bardzo mozliwe ze jedno z tych naczynek pekło i krew rozlała się do gałki. taki męt nalezy do tej pierwszej grupy tzn. że krew [jesli to krew]może sie wchłonąć i bedziesz widział normlanie.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Znaczy teraz nie mam ale po stosowaniu narkotyków lekkich (marihuana) zdarzyło mi się tam albo wypiciu sporej ilości alkoholu zaraz mam przekrwione oczy i mam takie wrażenie że to właśnie od tego powstało albo porostu siedzenie po nocach i duży wysiłek fizyczny;p Tak samo mam wrażenie że się wchłaniały jak przez miesiąc nie piłem teraz znowu wypiłem i myślę że mam ich więcej... może nieszczelne naczyńka krwionośne??