Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
17
mam ok 30lat ,nigdy nie koksil,lekarz stwierdzil u mnie niski tesc i zapisal mi undestor po 4 rano i 4 wieczorem capsy,czy poprawi to moje wyniki na silowni?bo opinie jakie tu czytalem o tym leku sa niezbyt pochlebne
Szacuny
1223
Napisanych postów
26444
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
298562
ciężko ocenić, na efekty wpływa wiele czynników, ale jak masz teścia sporo poniżej normy to undestor co najwyżej pozwoli Ci wrócić do normalnego funkcjonowania, więc szału się nie spodziewaj, swoją drogą - miałeś jakieś problemy żeby dostać od lekarza testa?wystarczyło, że zbadałeś poziom testa i Ci przypisał?
Szacuny
76
Napisanych postów
1720
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22401
Dobrze mówia. Lek pozwoli ci wyrównac niedobory i sadze że jest tylko wprowadzeniem do właściwej terapii.Po około 3-4 tygodniach ta dawka z pewnoscia zostanie zmniejszona.Lekarz po przeprowadzeniu badań palpacyjnych prostaty oraz podstawowych badań hormonalnych i morfologicznych, PSA orac lipidów powinien zalecic Ci testosteron iniekcyjny lub próbować pobudzic układ za pomoca gonadotropiny czyli HCG Odnosnie Twojego pytania to jak koledzy wspomnieli nie licz na cud tym bardziej ze to bedzie krótkotrwała terapia. Poczytaj o suplementach, odzywkac bo one Ci bardziej pomoga w budowaniu masyi formy niz undestor. Skoncentruj sie na zdrowiu bo młody chłop z ciebie jeszcze. Ja bedziesz miał wątpliwości zmień lekarza nawet kilka razy.Powodzenia i zdrowia zycze.
Zmieniony przez - Hermann1 w dniu 2012-06-03 19:37:01
Zmieniony przez - Hermann1 w dniu 2012-06-03 19:37:29
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
Szacuny
76
Napisanych postów
1720
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22401
Tak pewnie ze mozesz ale cos mi tu nie gra.Według Ciebie zlecił dawke która jest dwukrotnie większa od zazwyczaj stosowanej. W pierwszej fazie stosuje sie 160 mg , można zastosowac dawke uderzeniową bo szkodliwość środka polega przede wszystkim na niedyspozycjach jelitowych w pierwszej fazie ze wzgledu na olej rycynowy zawarty w kapsułkach.Mówiąc prosto taka dawka po mojemu spowoduje sraczke i tyle.Ale skoro lekarz to nie wypada negować. Sugereowałem konsultacje z innym specjalistą.Sukcesów na siłowni nie osiagniesz dzięki niemu i skup sie na zdrowiu jak wcześniej Ci napisałem.
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
17
dawka jest normalna,olej rycynowy jest w minimalnej dawce nie wywola kupy. a dawka taka bo dodatkowo cierpie na ZJN i slabo wchlaniam wszystko
inaczej mowiac co zjem to zaraz do toalety biegne
Szacuny
1465
Napisanych postów
10261
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
84499
1-4 w medycynie w dopingu 8-10 ewentualnie 6 tabletek napewno coś ci da
dobrym dodatkiem jest kreta, 2-4 kg wpadnie blok minimalny dobre samopoczucie i libido, jak dla mnie fajny lajtowy środek dobry jako pomoc w pct między cyklami i na mostkach, cudów jednak w przyrostach się nie spodziewaj.