SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

kcal po obróbce

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 645

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 116 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 18230
Mam pytanie, sam robię szynki i zastanawiam się ile taka szynka ma b/t/w na sto gram?
Przed wędzeniem surowa szynka warzyła 2250 gram co daje
b 376g
t 446g
w 0
po wędzeniu 4 godziny w temperaturze 60 stopni warzyła 1950 - 13%
po parzeniu 10 minut temperatura 80 stopni warzy 1650
ogólnie straciła 26 %. Pewnie większość to woda ale b i t też na pewno straciła ale ile czy można to obliczyć?
Gdyby obliczać że nie straciła b i t to by wyszło że w 100g gotowej szynki jest 22,8b i 26,2t
sorry za błąd w tytule:) ale nie da się już poprawić
Wie ktoś czy można to obliczyć?

Zmieniony przez - Libe w dniu 2014-03-26 19:54:54
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Istnieje tysiące takich tematów/używaj wyszukiwarki następnym razem.
https://www.sfd.pl/Odżywianie-f10.html?search=

Wartości energetyczne nie ulegają zmianie po obróbce termicznej.
To tyczy się każdego produktu.

Zmieniony przez - dudee w dniu 2014-03-26 20:59:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 116 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 18230
a tłuszcz który się wytapia z mięsa nie ma na to wpływu?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na masę mięśniową pilne

Następny temat

Zielona kawa-nabijanie kabzy?

WHEY premium