Witam , ponad miesiąc temu trafiłem do szpitala z internatu szkolnego ponieważ, miałem bardzo wysokie ciśnienie i tetno. Zostałem na obserwacji dostałem , kroplówke na drugi dzień mnie wypuścili , od tamtego czasu na każdym treningu prawie mdlałem bardzo wysokie tetno serce chciało wyskoczyć z klatki pierwsiowej . Pomyślałem ze to przemeczenia , ale nie przechodziło wręcz bylo coraz gorzej , tetno zaczeło mi skakać bez powodu siedzać lub stojąc na przerwie . Poszedłem na badania , krwi , moczu dodatkowe badania na tarczyce , tf3 tf4 , dostałem także skierowanie do kardiologa. Zrobił mi ekg i miałem wysokie tętno 117 , powiedział ze to przez stres , wziął mnie na echo serca , powiedział że serce zdrowe i wszystko je okej , że to przez stres . Powiedziałem mu że to praktycznie tylko wtedy kiedy na siłowni jestem a tam sie nie stresuje a raczej odprężam . Dalej potwierdził ze wszystko jest okej .. No i wyniki sprawdził powiedział ze wszystko ok i po co tyle tyych badań ...
Zwróciłem uwage na cholesterol HDL który wynosi 33 a poniżej 35 jest bardzo wysokie ryzyko choroby serce , a powyzej 55 brak ryzyka ..
Zwróciłem uwage na cholesterol HDL który wynosi 33 a poniżej 35 jest bardzo wysokie ryzyko choroby serce , a powyzej 55 brak ryzyka ..