Witam. Od jakiegoś czasu chodzę na solarkę, systematycznie raz na tydzień i zazwyczaj na 12 minut, oczywiście wcześniej było 7,8,9 itd. Moja przygodą z opalenizną a raczej z chęcią bycia opalonym w sumie zaczęła się dopiero w te wakacje, gdy bardzo mocno opaliłem się podczas pobytu w Bułgarii i od tego czasu chciałem być opalony tak przez cały rok. Więc zacząłem używać samoopalaczy, bo myślałem że będą lepszym rozwiązaniem. Po jakimś czasie stwierdziłem że to shit, bo stawałem się coraz to bardziej żółty, i wyglądałem jak pajac. No to zacząłem chodzić na solarkę i stwierdziłem że to jest właśnie to czego potrzebuję. Lecz teraz mam pewne problemy które zaraz postaram się wam przedstawić. Zauważyłem że jestem dość nierówno opalony, bo na klacie jestem jasniejszy niz na brzuchu ,co mi troszeczkę przeszkadza. Znalazłem tu gdzieś na forum że najlepiej chodzić na zmianę łożko normalne/tuba ponieważ na tubie się wszystko ładnie opala. Ostatnio byłem na tubie i nie dostrzegłem żadnej poprawy, chociaż może to przez to że byłem dopiero 1 raz. Zauważyłem również że na twarzy jestem dość nierówno opalony, tyle że tu sytuacja jest troszke inna. Środek czoła jest bielszy od boków czoła, okolice ust są również troszke bielsze. Mam gdzieniegdzie na polikach białe plamki, nie tak maxymalnie blade ale po nałożeniu jakiegoś kremu to dość mocno wychodzi :/ Najbardziej przeszkadzają mi jednak oczy których okolice są białe, i zastanwiam się czy to nie jest przez to że w solarium stosuje "łezki" zamiast okularów. Po okularach jednak miałem kiedyś przypadek że miałem białe paski od oczu wzdłuż włosów, sznurki mi się po prostu odbiły. Zastanawiam się nad kupnem: http://allegro.pl/item158673136_australian_gold_candy_eye_okularki_do_solarium.html ponieważ tego typu okulary wydają mi się najlepszym rozwiązaniem. Rozważam sytuację chodzenia na solarium częściej - np. 2-3 razy na tydzień z mniejszą ilością minut. Co o tym sądzicie? Chciałbym wyeliminować wszelkie nierównośći. Dodam że przed opalaniem używam na ciało kosmetyku "Shoco Coco" level 3 z firmy Exclusive Bronze oraz "Face Tan Accelerator" na twarz z firmy soleo. Do codziennej pielęgnacji stosuję "Evolution step 4" Anti-Aging & Skin Firming Formula na twarz i ciało. Co sądzicie o nich?
Podrawiam
Podrawiam