Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3
Witam mam nastepujący problem. Trenuje Bjj i ostatnio na treningu przy sparingach zostałem uduszony. Odpłynąłem potem pamiętam już tylko twarz kolegi i moje nogi u góry. I tu było wszystko wporządku otrząsnąłem się napiłem wody i byłem jak nowy. Jednak dzisiaj zauważyłem coś okropnego
jedno oko mam po prawej stronie całe czerwone wygląda wręcz jak by wypłyneło. Wie ktoś co to może być ? Czy to zejdzie ?. Pobiegl bym odrazy do lekarza jedank jestem tu poza granicami kraju.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
23
musiały popękać Ci mocno krwinki. Jeśli nie ma bólu, swędzenia oka, problemów z widzeniem (mroczki, czarne plamki, "tęcze") to najwyraźniej wyłącznie krwinki. Jak nie masz ubezpieczenia musisz się dowiedzieć jak to jest z leczeniem za granicą i czy w kraju masz ubezpieczenie jakieś z pracy czy coś w ten deseń. Mimo wszystko jeśli wygląda bardzo źle ja bym nastawiał się na okulistę dla pewności, że jutro nie obudzisz się ślepy na jedno oko.
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
34
Nie przesadzaj z reakcją, nie powinno to być nic poważnego. Ale, tak - wizyta u lekarza nigdy nie jest złym pomysłem, skoro nie możesz, to obserwuj. Podczas treningu to ciśnienie wzrasta i człowiek ogólnie jest nabuzowany. Do tego nogi w górze spowodowały napłynięcie krwi do głowy - to są okoliczności sprzyjające powstaniu krwiaka.