Szacuny
1
Napisanych postów
5
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
22
Witam
Od jakiegos czasu przegladam rozne fora i dowiedzialem sie naprawde kilku ciekawych rzeczy na temat broni i prawa w Polsce. Chce kupic pistolet gazowy - i tu wlasnie - dowiedzialem sie ze potrzebuje zezwolenia takiego jak na bron na aminicje ostra(?), a bez zezwolenia moge kupic tylko RMG( reczny miotacz gazu) ktory pierdzi chmura z zasobnika a nie strzela pocikiem.
Po jakims czasie poszukiwan znalazlem model pistoletu ktory mnie zainteresowal poniewaz pakuje sie do niego naboje gazowe a nie zasobnik. Nie wiem tylko czy zasada dzialania nie jest podobna i czy ten model tylko pierdzi chmura czy faktycznie strzela pociskiem?
Szacuny
37
Napisanych postów
3273
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
34107
To jest strona jakiejś czeskiej firmy. Nie wiem, jak tam jest z prawem ale w Polsce trzeba mieć na takie cacko zezwolenie. Nie sugerowałbym Ci z tym kombinować...
Szacuny
1
Napisanych postów
5
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
22
I tu widzisz moj drogi jest problem. Na tej stronie jest napisane ze warunkiem jest ukonczenie 18 roku zycia- widocznie takie jest Czeskie prawo. Nie wiedzialem ze na taka pukawke musze miec pozwolenie- teraz juz wiem. Coz - chyba pomysle o jakims wymiatajacym gazie i bede czekal na nowelizacje ustawy - ktora miejmy nadzieje, nastapi.
Szacuny
25
Napisanych postów
1522
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
11164
Hmm a co zrobi takie gówienko z napastnikiem? (oprócz wkurzenia go).
Na 6mm nie musisz mieć zezwolenia jbc. Nawet sport jest ASG i tam do siebie strzelamy z takich..... Jak na moje to porażka a i sam umarex to gówniana firma.. tzn. drogi kicz jeden z najgorszych producentów. Ale ludzie kupują bo mają reklamę...
Szacuny
37
Napisanych postów
3273
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
34107
mikadorus Obawiam się, że nie odróżniasz czym są repliki ASG a czym broń palna gazowa . A czemu Twoim zdaniem Umarex to kicz? Umarexa firmą-matką jest Walther - jeden z liderów, jeśli chodzi o broń palną...
Szacuny
25
Napisanych postów
1522
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
11164
Broń palna gazowa(zasilana CO2, butanem itp.) czy broń palna z pociskiem gazowym? Ech kupowałem kilka replik umarexa i jakoś były bez porównania gorsze od chińskiego odpowiednika.
Jak mówimy o tym pierwszym to nie podoba mi się. Jeśli chodzi o pocisk gazowy to tak, jest fajne.
CHolera, nie powinienem pisać w takich godzinach bo zawsze coś pomylę. Sorawa.