...
Napisał(a)
Witam wszystkich mam pewien problem wziąłem dziś 250g surowej piersi z indyka czyli wychodzi jakieś 59-60g białka po usmazeniu na patelni bez dodawania panierki, oleju niczego sama sucha pierś wyszło jakieś 180g i posługując się tabele-kalorii.pl wyszło,ze w 180g usmazonej piersi jest juz 47g białka czyli 60-47=13g białka znikło wie może ktoś o co chodzi?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
waży się przed obróbką, dziwne, żeby w 250g była ta sama ilość białka co w 180g.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
To nie jest dziwne, zacznij myśleć
Skąd wiesz jak smażono tą pierś? Może była panierka? Może więcej oleju dał autor i więcej mięcho wchłonęło? Może jego pierś miała mniej wody?
Ważysz mięcho przed obróbką i takie wpisujesz, nie wpisujesz DANIA gotowego tylko SKŁADNIK
Skąd wiesz jak smażono tą pierś? Może była panierka? Może więcej oleju dał autor i więcej mięcho wchłonęło? Może jego pierś miała mniej wody?
Ważysz mięcho przed obróbką i takie wpisujesz, nie wpisujesz DANIA gotowego tylko SKŁADNIK
Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html
I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)
...
Napisał(a)
:) skoro ważysz najpierw przed obróbką termiczną250g jakiegoś mięsa i ma ono 60g białka, to normalne będzie, że po obróbce zmniejszy swoją wagę, a skoro ważysz (jak już jest mniejsza) ...to ciężk by nadal tam było 60g ;o
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Wiem jak smażył autor, bo ma napisane "smażona pierś z indyka bez panierki" 250g suchej = 60g białka czyli 180g smażonej = 60g białka zgadza się?
Polecane artykuły