SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pieczone buraczki korzenne

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1924

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
paula.cw Doradca
Ekspert
Szacuny 2451 Napisanych postów 12124 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 591096
Witam,

To mój pierwszy przepis. Pewnie nie ostatni :) Malinowa zachęcała do podzielenia się więc wstawiam. Jestem zauroczona smakiem który powstał z połączenia słodkich buraczków octu balsamicznego i cynamonu. Niebo w gębie :)

Składniki:
2 buraki
4 łyżki oleju
4 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki miody
2 łyżeczki cynamonu
pół łyżeczki ostrej papryki
pół łyżeczki słodkiej papryki
natka pietruszki

Buraki obrać i pokroić wg uznania. Ja pokroiłam w grube słupki.
Przygotować marynatę: 3 łyżki oleju, 1 łyżkę octu balsamicznego, łyżeczkę cynamonu, łyżeczkę miody.

Buraki pieczemy w 220 stopniach celsjusza. Ja piekłam w zamkniętym naczyniu żaroodpornym.

Czas: Na oko :P Zależy od wielkości buraków więc trzeba sprawdzać ale 20 minut minimum, aż zrobią się miękkie.

Przed podaniem dorabiamy sos:
3 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżka oleju, papryka ostra, papryka słodka, cynamon, miód, pietruszka :)

Na zdjęciu całe danie- z pulpetami i ziemniaczkami.

Poniżej makro (tłuszczu myślę że spokojnie można dać trochę mniej. No i całego tego sosu raczej nie zjemy).

Na zdjęciu w towarzystwie klopsików w sosie pomidorowym z zapiekanymi ziemniakami. Niestety nie zrobiłam innej fotki. Postaram się w przyszłości :)




Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94468 Napisanych postów 364404 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669031
wszystko mi pasuje na tym talerzu

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Oooo, właśnie, ja też chętnie zjadłabym wszystko razem A buraczki chętnie wypróbuję.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
paula.cw Doradca
Ekspert
Szacuny 2451 Napisanych postów 12124 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 591096
I przyznam że wszystko było pyszne. I najlepsze że dzisiaj powtórka :D Jestem fanką klasycznych dań.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Farinata czyli placek z ciecierzycy

Następny temat

Idealny stek wołowy

WHEY premium