Białka serwatki (w % suchej masy) min 80
Tłuszcz (w %) max 9
Laktoza (w%) max 6
Wartość energetyczna (w 100g) 1700kJ/406 kcal
Sód w mg/100g 180,0
Fosfor w mg/100g 400,0
Wapń w mg/100g 500,0
Magnez w mg/100g 50,0
Skład aminokwasowy:
AlaninaI 4,1
Arginina 2,3
Kwas asparaginowy 9,15
Cystyna 2,05
Kwas glutaminowy 14,65
Glicyna 1,6
Histydyna aminokwas egzogenny 1,55
Izoleucyna aminokwas egzogenny, BCAA 4,85
Leucyna aminokwas egzogenny, BCAA 9
Lizyna aminokwas egzogenny 7,8
Metionina aminokwas egzogenny 1,55
Fenyloalanina aminokwas egzogenny 2,75
Prolina 4,85
Seryna 4,55
Treonina aminokwas egzogenny 6,2
Tryptofan aminokwas egzogenny 1,81
Tyrozyna 2,6
Walina aminokwas egzogenny,BCAA 4,9