Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23
...czyli Ninjitsu. Mam pytanko co do tej sztuki walki, a właściwie to
chodzi mi o znaki kuji-kiri... znam 9 z nich, są to: zai,retsu,jin,kai,zen,sha,to,hei,rin chciałbym wiedzieć jak robi się pozostałe 72 :) Może znacie jakąś dobrą stronkę o Ninjitsu ?
Ninja Gaiden (XBOX) - zagraj a zobaczysz co to znaczy trudna gra wideo...
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23
No dają, dają... Po wykonaniu kuji-kiri czuje się zrelaksowany, czuję więcej energii. KK jest swego rodzaju medytacją. Kiedyś Ninja stosowali KK do pobudzenia siły duchowej i wiary we własne umiejętności, zwłaszcza w chwilach zagrożenia czy zwątpienia...
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23
Na mnie działają tak samo, niewiem może coś źle robie? Słyszałem że dobrze
stosując któreś z KK można "wyłączyć" w swojej psychice ból (oczywiście niewiem czy to prawda...)
Szacuny
60
Napisanych postów
2111
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
25260
Afroninja z fachopwej literatury pamiętam, że jak się ten znak palcami juz trzyma to trzeba jeszcze rękoma w powietrzu kreślić linie, 4 poziome i 5 pionowych albo na odwrót i lekko zawodzić przy tym jakąś piosenke czy cos w tym rodzaju. Może nie robisz tego i dlatego nie działa.
PS OloKK tak się zacząlem na poważnie zastanawiac co oznacza tak końcówka w Twoim niku.
Cha cha "Ale o palcach to szczerze nie słyszałem"
Jasne grunt to nie dać się zdemaskować.
Zmieniony przez - wwwaldek w dniu 2005-08-16 09:31:56
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23
Właśnie dorwałem książke Andrew Adams'a... wwwaldek, miałeś racje, w książce opisane to jest tak: "Ninja wykonujący kuji-kiri, monotonnym głosem zawodził buddyjską sutrę i poruszał rękami, kreśląc w powietrzu 5 poziomych i 4 pionowe linie", z tego co tam wyczytałem to panował pogląd że kuji-kiri posiadało hipnotyczny wpływ na przeciwnika i powodowało czasową niezdolność do walki...