Szacuny
9
Napisanych postów
182
Wiek
34 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2099
witam
w celu poprawy insulinoodpornosci (w ramach rozsądku oczywiscie) oraz malej porcji witamin do swojej diety chce dolaczyc Kurkume i imbir
tylko ze sa sprzedawane zarowno jako korzenie/kłacza i w formie sproszkowanej "na gotowo"
moje pytanie brzmi czy kupić Kurkume i imbir w formie korzenia i zmielic w mlynku do kawy na pył mała porcje tuz przed spozyciem
czy kupic gotowy produkt w proszku ? ktora forma wybrac aby miała jak najlepsze dzialanie organizm ( naj wiecej witamin / własciwosci)
Szacuny
978
Napisanych postów
11361
Wiek
5 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
191524
W celu poprawy wrażliwości na insuline polecałbym cynamon ale jak już to ekstrakt. Co do kurkumy i imbiru bardziej skłaniałbym się w celu poprawy trawienia niż wrażliwości na insulinę. Spróbuj rano łyżeczkę zmielonego imbiru i pół łyżeczki cynamonu zalane ciepłą wodą 20 minut przed śniadaniem. Polepszy Ci trawienie i napewno polepszy samopoczucie. Pozdrawiam
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6274
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
W tym celu najlepiej skupić się na podstawach: dieta, odpowiednia aktywność fizyczna. Jak to będzie ok, to można pomyśleć na szczegółami. Myślę, że jednak nie jest, skoro jak sam twierdzisz masz mało witamin.