Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
8
Napisanych postów
215
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7467
A i zapomnialem jeszcze o waznej sprawie.
Mianowicie mozliwe ze mam jakis problem z sercem.
Ale wlasnie nie jestem pewien.
Ostatnimi czasy duzo imprezowalem (glownie alkohol ale dragi tez sie zdarzaly)
i przez jakis czas bolalo mnie serce. Nie bylo to rutynowe tylko czasami z rana mnie bolalo lekko. Teraz juz nie boli.
Wiec moze cos bym dal na oslone serca? Co mi poradzicie?
Wiem ze powinienem isc sobie najlepiej badania zrobic ale poprostu z pewnych powodów nie moge.
Szacuny
3842
Napisanych postów
18899
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
207754
"...Mianowicie mozliwe ze mam jakis problem z sercem..."
Sluchaj nie wiem z jakiego powodu nie chcesz isc na badania ale powiem Ci jedno saa to nie cukierki po ktorych w najgorszym wypadku rozboli Cie brzuch.Dlatego proponuje udac sie do lekarza pierwszego kontaktu i powiedziec mu o bolu w okolicach klatki piersiowej na pewno skieruje Cie na EKG.Jesli nie chcesz do pierwszego kontaktu to idz prywatnie do kardiologa i niech Cie przebada bo gdybanie czy masz problem z sercem czy nie masz mysle ze jest nie na miejscu.
Kilka postow wyzej wykazales sie madroscia ze zrezygnujesz z deci a tu taki tekst z podejrzeniem choroby serca .
Nawet nie mysl o tym cyklu dopoki nie bedziesz mial pewnosci ze jestes zdrowy.
Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie
Szacuny
8
Napisanych postów
215
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7467
Masz racje.
Wiem o tym dobrze ze to nie cukierki.
powiem to inaczej.
Cykl zamierzam zrobic dopiero za pare tyg.
Przed cyklem wybiore sie na pewno do lekarza.
Poprostu w tej chwili nie moge tego zrobic.
Powiedz mi bo nie wiem gdzie mam sie dokladnie udac (wiem ze kardiochirurg). Chodzi mi np. w szpitalu moge te badania odplatnie zrobic czy musze szukac prywatnej kliniki?
Nie mam ubezpieczenia bo jestem wsumie teraz obywatelem niemiec a tam nie mam mozliwosci narazie isc do lekarz. Wiec musze isc gdzies prywatnie.
Szacuny
14
Napisanych postów
1206
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
6623
o kurde ale sie zorbilo romantycznie heeeeeeee
EKG ?? kurde ekg to chyba dziala dopiero 10 min przed zawalem serca lub trzeba miec juz saerjo jakas arytmie zeby cos wyszlo yyyy
a na ohrone serca chyba nikt ci tu nic innnego jak omega 3 i 6 ( co tak na prawde i tak nie duzo da) ci nie doradzi mm
Szacuny
8
Napisanych postów
215
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7467
No jakos tak romantycznie wyszlo
W przyszlym tygodniu pojde na badania. Jestem ciekawy co mi wyjdzie.
Wsumie to zauwazylem ze jak spie na brzuchu to razno lekko boli, a jak sie budze na plecach to nie. Nie wiem juz sam.
Mam nadzieje ze bede mogl zaczac za 3 tyg bo juz mam prawie caly staff.