Szacuny
229
Napisanych postów
2106
Wiek
54 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
33665
I tu trafiłeś w sedno kolego - jak wiadomo doświadczenia nabiera się z czasem, a ten łatwo porównać przyglądając się dacie rejestracji na forum wypowiadających się osób.
Do adwersarzy: uważna lektura dowiedzie, iż nie ma różnic między kaszką kukurydzianą, a chrupkami. Te drugie można skruszyć otrzymując dokładnie to samo. Na opakowaniu jest stosowna informacja.
OK, tyle chyba ode mnie - temat staje się nieco bezproduktywny. A co do moich studiów to skończyłem pierwsze blisko 10 lat temu i chwilowo nie mam ochoty zmieniać zawodu, zatem dziękuję za rekomendację wszelkich kierunków, ale mi się nie przyda.
Szacuny
229
Napisanych postów
2106
Wiek
54 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
33665
Dzięki za sog. Przeglądając właśnie tabelę znalazłem IG dla chrupek kukurydzianych. Wynosi 63. Baton Mars: 70, cukier tyle samo, ale ryż: 80, a makaron tyle samo. Mój interlekutor stwierdził, że chrupki posiadają wysoki IG, co jak widać nie jest prawdą. Zasugerował, że im większe IG tym gorzej, zatem w myśl tej teorii lepiej zjeść batona czy czysty cukier niż makaron lub ryż... hmmm... doprawdy?
Szacuny
116
Napisanych postów
21032
Wiek
40 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
208598
a ja wam taka ciekawostke powiem
mam kolezanke ktora kieyds sie odchudzala
jadla przez jakies 6 miesiecy
tylko i wylacznie chrupki te kukurydziane wlasnie
zrzucila jakies 8-10kg
nie je jzu tak pare miesiecy i nic nie przytyla
jaki z tego moral?
nie mozesz sie odchudzic? jedz chrupki kukurydziane!!
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
Szacuny
23
Napisanych postów
1564
Wiek
36 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
11141
Miałem tutaj nie wchodzić no ale wymiękam jak widze że ktoś porównuje batonik do ryżu
Drogi kłutliwy, forumowy kolego czy Ty sobie zdajesz sprawe z tego co piszesz?
No ale mniejsza z tym. Otóż po pierwsze primo w mojej tabeli oba te produkty mają MAX 70 IG. No ale co z tego? Po drógie secundo, indeks glikemiczny tych prodóktów zależy od kliku czynników. Np zależy jaki to rodzaj ryżu i z jakiej mąki jest ten makaron. Również długość gotowania ma tutaj znaczenie. Dodatkowo ich IG można znacząco obniżyć odpowiednio zbilansowaną dietą tzn łącząć produkty ze sobą np. makaron + sos + mięsko + warzywa, to jego ig będzie niższe niż gdybyśmy jedli go osobno.
pozdro
Proponuję na start zarobek w wysokości ok 2000zł. 100% ONLINE, min. 18lat.
-Bez Polecania
-Bez Inwestycji
-Bez Sprzedaży
kontakt: [email protected]
Szacuny
229
Napisanych postów
2106
Wiek
54 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
33665
IG wziąłem z linka podwieszonego, ze stronki dobrejedzenie. Sam nie wymyślałem IG :) Jeśli prawdą jest, że można je w prosty sposób zmniejszyć lub zwiększyć to tylko potwierdza, że czynnikiem tym nie warto się przejmować.
Nigdy nie proponowałem batonika zamiast ryżu, to ktoś tam w poście pisał, żeby jeść to co ma niższe IG, a tak się składa, że batonik i sacharoza mają niższe niż makaron czy ryż. No chyba, że strona, z której brałem tabelę kłamie :)
Szacuny
23
Napisanych postów
1564
Wiek
36 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
11141
"Jeśli prawdą jest, że można je w prosty sposób zmniejszyć lub zwiększyć to tylko potwierdza, że czynnikiem tym nie warto się przejmować." Znowu bez przesady, batonika raczej gotował nie będziesz. Podałem Ci przykład na tych dwóch produktach o których była mowa wyżej tzn. ryż i makaron.
Proponuję na start zarobek w wysokości ok 2000zł. 100% ONLINE, min. 18lat.
-Bez Polecania
-Bez Inwestycji
-Bez Sprzedaży
kontakt: [email protected]